Evenimentul Zilei > Actualitate > Horia Tecău a revenit în România și a vorbit despre marea performanță de la Turneul Campionilor
Horia Tecău a revenit în România și a vorbit despre marea performanță de la Turneul Campionilor

Horia Tecău a revenit în România și a vorbit despre marea performanță de la Turneul Campionilor

Horia Tecău a revenit, luni, în România, după ce a câștigat proba de dublu a Turneului Campionilor, alături de olandezul Jean-Julien Rojer.

Horia Tecău s-a impus alături de Jean-Julien Rojer în finala probei de dublu a Turneului Campionilor, în partida cu Florin Mergea și Rohan Bopanna. La revenirea în țară, Tecău a vorbit despre experiența tărită în cadrul competiției găzduite de Londra.

„E emoționant să joc împotriva lui Florin, mai ales o finală. Ne dorim să jucăm cât mai multe finale de acum înainte. Ne cunoaștem de mult timp, suntem și prieteni, normal că nu sunt meciuri normale pentru mine. El a progresat foarte mult în ultima perioadă, a ajuns un jucător foarte valoros. Eu și Rojer am fost foarte concentrați să jucăm după cum ne stabilisem tactica. Am încercat să nu lăsăm ca nervii să ne schimbe jocul. După ce am câștigat Wimbledonul, a fost visul nostru să terminăm anul pe locul 1. Speram să îl realizăm mai repede, să nu depindem de Londra. Am încercat să ne vedem de joc, de forma fizică, iar aceste aspecte să ne motiveze doar", a spus Tecău.

De asemenea, Horia a spus și ce își dorește să realizeze anul următor. „Urmează alte etape. Anul viitor avem alte obiective și alte lucruri pe care vrem să le realizăm. Urmează o perioadă de vacanță, de odihnă. Abia în perioada de pregătire vom vorbi despre lucrurile pe care vrem să le rezolvăm", a mai precizat Tecău.