Horațiu Potra contestă mandatul de arestare. A fugit din țară în luna februarie

Horațiu Potra contestă mandatul de arestare. A fugit din țară în luna februarieHorațiu Potra. Sursa foto: x.com

Plecat din țară încă de la începutul lunii februarie, Horațiu Potra  a contestat, prin intermediul avocaților săi, mandatul de arestare preventivă emis pe numele său. Contestația va fi judecată astăzi de către instanță, iar decizia va fi definitivă. Potra, care a părăsit țara încă din februarie, este cercetat pentru presupusa organizare a unor violențe în urma anulării alegerilor prezidențiale din anul trecut.

În urma unor descinderi la locuințele apropiaților săi, inclusiv la casa lui Potra, autoritățile au descoperit sume mari de bani ascunse într-un seif și un arsenal de arme.

Arme, Horațiu Potra

Arme, Horațiu Potra. Sursa foto: Poliția Română

Potra, acuzat de acțiuni împotriva ordinii constituționale

Potra este cercetat pentru acțiuni împotriva ordinii constituționale și pentru încălcarea regimului armelor și munițiilor. În urma descinderilor, magistrații au decis arestarea lui în lipsa sa, iar ancheta continuă.

De asemenea, după ce Biroul Electoral Central a respins candidatul Călin Georgescu, Potra a emis un mesaj în care acuza o "lovitură de stat din partea globaliștilor" și îndemna susținătorii săi să iasă în stradă cu „arme albe”.Acesta a fost ulterior acuzat de instigare la violență, iar polițiștii s-au autosesizat în acest caz.

Mesajul lui Horațiu Potra după deschiderea dosarului penal

Marți, Horațiu Potra a reacționat public după deschiderea unui dosar penal pentru incitare la violență, apărându-și declarațiile făcute anterior. Potra a susținut că mesajul său din weekend, în care îndemna susținătorii să iasă în stradă, a fost scris „la nervi” și că a fost o reacție impulsivă față de ceea ce considera o nedreptate. El a menționat că cei care îl cunosc „știu că este indulgent și departe de a fi violent”, făcând referire la comportamentul său calm și la atitudinea sa pașnică. Potra a subliniat că intențiile sale nu au fost de a încuraja acte de violență, ci doar de a susține drepturile fundamentale ale cetățenilor, cum ar fi libertatea și democrația.

De asemenea, el a precizat că îndemnul de a apăra aceste valori este unul „normal și corect” într-o societate democratică și că nu a avut intenția de a instiga la conflicte violente. În ciuda acestei explicații, autoritățile continuă să investigheze contextul și implicațiile mesajului său, iar dosarul penal rămâne deschis pentru clarificarea întregii situații.