Evenimentul Zilei > International > Horado: Situația epidemiologică se înrăutățește, dar Ungaria este vigilentă
Horado: Situația epidemiologică se înrăutățește, dar Ungaria este vigilentă

Horado: Situația epidemiologică se înrăutățește, dar Ungaria este vigilentă

Situația epidemiologică se înrăutățește în continuare în țările din împrejurimi, în multe locuri fiind reinstituite măsurile de restricție, scrie HORADO.HU

În România, a fost înregistrat un nou record de cazuri de îmbolnăviri pe zi. Au fost confirmate cu mult peste o mie de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Situația nu este mai bună nici în Serbia, iar în Austria răspândirea coronavirusului atinge cifre record. În Cehia, purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie în spații închise.

Viktor Orbán a evidențiat, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul de radio Kossuh, importanța protecției împotriva COVID-19.

După cum a spus, principala sarcină a Guvernului ungar este împiedicarea intrării din nou a virusului pe teritoriul ţării, potrivit televiziunii publice ungare M1.

În Ungaria, vineri, a crescut doar cu 18 numărul infectărilor cu noul coronavirus, fiind în total 490 de cazuri active de COVID-19. Din cauza epidemiei de coronavirus, nu a decedat nicio persoană.

”Comitetul operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19 a decis clasificarea în trei categorii de risc a țărilor: roșie, galbenă și verde, și a dispus respectarea diferitelor reguli, în funcție de această clasificare. În categoria verde nu se impune nici o restricție, în schimb la cea galbenă sunt în vigoare deja anumite restricții, cetățenii care vin din țările trecute pe lista galbenă sunt plasați în carantină”, a precizat premierul ungar, care a adăugat:

„Dacă nu suntem atenți, dacă nu ne informăm înainte de călătorie, atunci putem produce foarte ușor un necaz pentru noi înșine, dar și pentru țară. De aceea, rog pe toată lumea să se informeze înainte de a porni la drum, există un site special care acordă ajutor în aces sens. Nu vreau să conving pe nimeni să renunțe la vacanța de vară, deoarece știu cum este, marea trebuie văzută neapărat, și eu fac parte din acest grup. Asta ar fi în ordine, numai că ar trebui să alegem ca destinație cu precădere Balatonul, și mai puțin Marea Adriatică, trebuie să păstrăm proporțiile, iar greutatea trebuie să rămână pe Ungaria”, a detaliat punctul său de vedere Viktor Orbán.

Șeful Direcției de Sănătate Publică va evalua clasificarea țărilor

Comitetul operativ pentru combaterea epidemiei de COVID-19 a anunțat, vineri, că indicele privind destinaţiile preferate de turiştii ungari sunt evaluate în continuare, precum și rezultatele efectuate la punctele de trecere ale granițelor Ungariei. Pe baza datelor, s-a solicitat șefului Direcției de Sănătate Publică verificarea clasificării țărilor din cauza creșterii ritmului de râspândire a coronavirusului.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: