Homosexualii vor putea adopta copii

Homosexualii vor putea adopta copii

Parlamentul danez a dat ''undă verde'', astăzi, adoptării de copii danezi şi străini de către cupluri homosexuale, potrivit unei surse parlamentare citate din AFP.

Controversatul proiect de lege, adoptat cu 62 de voturi pentru şi 53 împotrivă, aparţine deputatului independent Simon Emil Ammitzboel.

Guvernul liberal-conservator şi aliatul său parlamentar, Partidul Poporului Danez (extrema-dreaptă), s-au opus proiectului de lege. Dar liberalii i-au lăsat pe deputaţii lor să voteze conform propriei conştiinţe, fapt ce a permis ca unii să voteze proiectul lui Ammitzboel.

„Este un mare pas înainte şi a mai fost doborât un obstacol ridicat în calea egalităţii între cuplurile de homosexuali şi cele de heterosexuali", a spus Ammitzboell. El şi-a exprimat speranţa că "într-un viitor nu prea îndepărtat", Danemarca va autoriza căsătoriile cuplurilor gay la biserică, în cadrul unei slujbe.

Ne puteți urmări și pe Google News

Danemarca a fost prima ţară din lume care a permis căsătoriile civile între homosexuali la primării, în octombrie 1989, acordându-le aceleaşi drepturi ca heterosexualilor, excepţie făcând inseminarea artificială (interdicţie ridicată în 2007) şi adopţia.

O altă ţară nordică, Norvegia, a legalizat adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale în iunie 2008.