Holocaustul, pagină neagră în istoria omenirii

Holocaustul, pagină neagră în istoria omenirii

De Ziua Internaţională a Holocaustului, Viasat History prezintă două producţii ce ilustrează dramele evreilor în al Doilea Război Mondial.

Viasat History prezintă, în această seară, un documentar şi un film al căror subiect se referă la persecuţia evreilor.

Familia care l-a sfidat pe Hitler

Documentarul "Familia care l-a sfidat pe Hitler" (Marea Britanie, 2007), regizat de Michael Attwell şi Malcom McLean, va fi difuzat de la ora 20.00.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1939, când naziştii au invadat Polonia, familia Frydman, de naţionalitate evreiască, a fost condamnată. Roman Frydman, un avocat bogat, a dispărut imediat după ce s-a înrolat în armata ploneză, în timp ce soţia şi cele două fetiţe au fost aruncate într-un ghetou evreiesc unde au murit din cauza înfometării, zi de zi, mii de oameni.

Şansele de supravieţuire ale membrilor acestei familii erau minuscule, iar speranţa că într-o zi toţi cei patru s-ar fi putut reîntâlni aproape că nici nu exista. Însă un miracol s-a întâmplat.

Minute lungi de aşteptare

De la ora 21.00, History difuzează filmul "Dumnezeu la judecată" (Marea Britanie, 2007), regizat Andy DeEmmony, nominalizat la BAFTA şi la Satellite Awards. Acţiunea se petrece în anul 1943, într-o baracă din lagărul Auschwitz, unde un grup de bărbaţi luptă cu disperare să supravieţuiască.

Un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de drept şi un criminal aşteaptă să afle dacă vor fi trimişi la camera de gazare. În acelaşi timp, caută răspuns la întrebarea "Care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă?".

Din distribuţie fac parte Antony Sher (în rolul peronajului Akiba), Stellan Skarsgård (Baumgarten), Rupert Graves (Mordechai), Jack Shepherd (Kuhn) şi Dominic Cooper (Moche).