Cu doi ani înainte de alegerile prezidențiale din 2017, rezultatele sondajului sunt fără precedent de dramatice pentru Hollande: aproape 8 francezi din 10 (79%) sunt nemulțumiți de activitatea acestuia, în vreme ce doar 20 % se declară sarisfăcuți.

Sondajul arată un personaj politic cu imagine degradată: doar 15% dintre repodenți îl văd „capabil să-i adune pe francezi” și „întruchipează schimbarea”.

Dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminică, Hollande nu ar intra în turul II. Cu doar 16%, el se află departe de Nicolas Sarkozy (28%) și Marine Le Pen (26%).

Dacă, în locul lui Sarkozy, din partea UMP ar candida Alain Juppé, Hollande ar înregistra o înfrângere și mai severă: doar 15%, față de Juppé (32%) și Le Pen (29%).

În turul II, președinta Frontului Național ar fi bătută atât de Sakozy (63% la 37%) cât și de Juppé (70% la 30%).

Vineri seara, la Realitatea TV, unde a fost invitat, Traian Băsescu a fost acuzat de realizatori că nu și-a dat demisia când 7,4 milioane de români au votat pentru demiterea lui.

Băsescu a explicat că nu există președinte care să nu scadă sub 50% în popularitate spre sfârșitul mandatului (a dat chiar exemplul lui Hollande), dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-și ducă mandatul până la capăt.