Adolf Hitler Uunona este un politician african care a obținut majoritatea la ultimele alegeri (n.r. – 85%) şi care odată expus luminii reflectoarelor a devenit şi mai cunoscut datorită/din cauza numelui său. Hitler al Namibiei (n.r. – fostă colonie germană) nu este deranjat de numele pe care îl poartă şi a subliniat că nu-l va schimba.

Cel responsabil pentru această situaţie este tatăl politicianului, care, în ciuda a ceea ce s-ar putea crede, nu a fost atât de sedus de personalitatea adevăratului Adolf Hitler încât să-şi boteze copilul astfel… Nicidecum! Părintele lui Uuonona a ales numele fiului său fără să se gândească la ceea ce reprezintă.

La rândul său, Uunona a spus cât se poate de clar că nu este un adept al ideologiei naziste. Ăsta, da, paradox, nu-i aşa? Să te cheme Hitler şi să ai fii împotriva naziştilor…

Hitler Uunona nu vrea să calce pe urmele lui Adolf Hitler

Ce s-a mai aflat despre noul Hitler? Dincolo de faptul că nu este adeptul nazismului, el a precizat că nici nu plănuiește să cucerească lumea, aşa cum îşi propusese Adolf Hitler, care a marcat istoria lumii pentru totdeauna odată cu Al Doilea Război Mondial. Uunona a candidat din partea partidului SWAPO şi s-a impus categoric în regiunea în care mai multe persoane, străzi și locuri încă poartă denumiri germane.

„Tatăl meu mi-a dat numele după acest bărbat. El probabil nu a înțeles care era cauza lui Adolf Hitler. În copilărie mi se părea un nume normal. În adolescență am înteles că Hitler a încercat să cucerească lumea”, a spus Adolf Hitler Uunona, ale cărui declaraţii şi caz au fost preluate de presa internaţională.

Pentru soţie, el este doar Adolf

Soția lui Uuonona îi spune Adolf, la fel cum o fac și apropiații. Mai mult, el se recomandă Adolf Uunona, o dovadă a faptului că Hitler este un nume care cântăreşte foarte greu în buletinul lui.

Partidul SWAPO a fost la conducere în Namibia încă de la victoria obținută împotriva Apartheidului, un sistem social, politic și economic rasist impus de guvernele minorității albe din Africa de Sud de-a lungul secolului al XX-lea. Apartheid prevedea segregarea raselor şi, printre altele, interzicea majorității negre dreptul la vot și libera circulație.

Namibia a fost cunoscută în trecut drept Africa de Sud Germană și a fost colonizată de germani din 1884 până după cel de-Al Doilea Război Mondial. După 10 ani de la finalul conflagraţiei, o ştire a făcut ocolul lumii: Hitler ar fi supravieţuit celui de-Al Doilea Război Mondial! Informaţia se regăseşte în într-un raport postat pe site-ul Agenției Centrale de Informații, celebre CIA. Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în Evenimentul istoric.

sursa: ladbible.com