De câteva săptămâni circulă zvonuri despre o posibilă candidatură a lui Hillary Clinton în alegerile pentru primăria New Yorkului, iar apariția în metropolă a afișelor pe care scrie „Hillary for Mayor” arată că în spatele rumorile există ceva.

Iar faptul că Hillary a început să fie măsurată în sondaje este și el un indiciu.

Totuși, un sondaj recent realizat de institutul Rasmussen arată că fosta secretară de stat înregistrează scoruri scăzute într-o eventuală cursă în alegerile municipale din New York.

Astfel, 58% dintre locuitorii metropolei nu sunt de acord ca Hillary Clinton să candideze, comparativ cu numai 23% care își doresc să vadă o revenire electorală a fostei prime doamne. 19% s-au declarat nehotărâți față de acest subiect.

Actualul primar, democratul Bill de Blasio, și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat, însă a reușt să strângă mai puține fonduri (un milion de dolari) decât contracandidatul său, Paul Massey Jr (1,6 milioane de dolari).

Alegerile pentru primăria New Yorkului sunt programate pe 7 noiembrie, cu un an fără o zi mai târziu de la alegerile prezidențiale pierdute de Hillary Clinton. Aceasta a respins ideea de a candida atâta vreme cât există un candidat al Partidului Democrat, Bill de Blasio.