Potrivit cotidianului britanic „The Times“, Bill şi Hillary Clinton au părăsit Casa Albă împovăraţi de datorii, dar în ultimii opt ani au reuşit să câştige cel puţin 109 milioane de dolari, sumă care-i plasează între primele 14.500 de familii din SUA după criteriul averii. Aproape jumătate din aceste venituri provin din discursurile rostite de Bill Clinton, multe pentru companii care donează importante sume de bani soţiei sale.

Fostul preşedinte a mai câştigat cel puţin 12,6 milioane de dolari dintr-un parteneriat de afaceri cu prietenul său Ron Burkle, finanţist şi patron de reţele de supermarketuri. Echipa de campanie a lui Hillary Clinton susţine că peste 10 milioane de dolari din câştigurile familiei au fost donate în scopuri caritabile, dar substanţialul rest de avere suscită în continuare întrebări.

Grosul câştigurilor au mers spre Fundaţia familiei Clinton, fiind scutite de taxe. Fundaţia a distribuit doar jumătate din banii primiţi – cea mai mare parte după ce Hillary Clinton s-a înscris în cursa prezidenţială. Rivalul său democrat, Barack Obama, face acum presiuni ca Hillary să publice numele donatorilor pentru biblioteca prezidenţială a soţului său, mulţi potentaţi din Arabia Saudită, Qatar şi Emiratele Arabe Unite.