Evenimentul Zilei > International > HILLARY CLINTON, feministă doar pe hârtie? CONSILIERUL ei spiritual acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ, „DOJENIT”, nu demis
HILLARY CLINTON, feministă doar pe hârtie? CONSILIERUL ei spiritual acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ, „DOJENIT”, nu demis

HILLARY CLINTON, feministă doar pe hârtie? CONSILIERUL ei spiritual acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ, „DOJENIT”, nu demis

Hillary Clinton, fostul secretar de stat din administrația Obama, este vizată de o nouă controversă după ce au ieșit la iveală detalii despre un consilier de vârf care lucrase pentru campania ei prezidențială din 2008. O femeie din personalul de campanie al lui Clinton l-a acuzat în repetate rânduri pe bărbat de hărțuire sexuală, dar, în ciuda presiunilor, fostul secretar de stat a decis să nu îl demită.

Femeia i-a adus acuzații grave la vremea respectivă lui Burns Strider, consilierul în materie de religie al campaniei lui Hillary Clinton. Strider ar fi atins-o indecent, i-ar fi sărutat fruntea și i-ar fi trimis mai multe e-mailuri cu conținut sugestiv, spun două surse din interiorul campaniei, conform CNN.

 

 

În urma acuzațiilor, șeful de campanie, Patti Solis Doyle, și alți consilieri importanți i-au cerut lui Clinton demiterea lui Strider, însă aceasta a refuzat, păstrându-l pentru tot restul campaniei pentru nominalizarea din partea Partidului Democrat.

 

Una din surse a declarat că Hillary Clinton a spus foarte clar că „ar trebui să explorăm alte opțiuni” în afara demiterii consilierului. „Eu eram sigur că (Strider – n.r.) ar fi trebuit să fie concediat”, a adăugat sursa citată.

 

Într-un mesaj de vineri distribuit pe Twitter de fostul secretar de stat, Clinton clarifica faptul că era conștientă de acuzațiile aduse și a luat măsuri în acest sens, în urma apariției articolului New York Times care relata incidentul.

 

„Un articol a apărut astăzi despre ceva ce s-a întâmplat în 2008. Am fost consternată când s-a întâmplat, dar am fost însuflețită de faptul că tânăra a ieșit în față și a fost ascultată, iar grijile ei au fost luate în serios și adresate corespunzător. Am sunat-o astăzi să îi spun ce mândră sunt de ea și să mă asigur că știe ceea ce ar trebui toate femeile să știe: merităm să fim ascultate”, a scris Clinton.

 

În fapt, femeia a fost mutată din biroul în care lucra și Strider, iar consilierului i s-a reținut salariul pe câteva săptămâni, i-a fost schimbat titlul și i s-a cerut să urmeze un curs despre hărțuirea sexuală.

 

Strider și-a petrecut o mare parte din carieră în apropierea lui Clinton, dezvoltând o relație personală cu fostul secretar de stat în timpul campaniei prezidențiale a acesteia din 2008. La acea vreme, consilierul îi trimitea paragrafe din Scripturi. Ulterior, în vederea pregătirii campaniei din 2016 a lui Clinton, Strider a lucrat în grupul Correct the Record, care trebuia să respingă afirmații despre fosta senatoare.

 

Strider a fost concediat din grup tot în urma unor acuzații de hărțuire sexuală, după ce mai multe femei din personal au pretins că acesta le-a agresat în persoană sau prin e-mail.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.