Evenimentul Zilei > Vremea > Hidrologii au emis cod galden de inundații. Viitura a blocat un drum național
Hidrologii au emis cod galden de inundații. Viitura a blocat un drum național

Hidrologii au emis cod galden de inundații. Viitura a blocat un drum național

O viitură s-a produs vineri după amiază pe DN 10 între localităţile buzoiene Vipereşti şi Cislău, circulaţia fiind întreruptă din cauza aluviunilor şi a apei care a inundat carosabilul, apa avînd în unele locuri și 30-40 de cm. Hidrologii avertizează că în intervalul 31 mai, ora 15:00 - 1 iunie, ora 00:00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri ale râurilor.

 Prefectura Buzău anunță că și în satul Tronari, comuna Vipereşti, 10 gospodării au fost inundate, iar trei persoane, o femeie, un copil şi un bărbat, au fost date iniţial dispărute, dar au fost găsite, iar pârul Nişcov a inundat o casă şi mai multe beciuri, scrie Agerpres.

La faţa locului acţionează echipaje ale Secţiei de Drumuri Naţionale, ISU Buzău şi IPJ Buzău, a mai precizat sursa citată.

Hidrologii au emis, vineri, o avertizare Cod galben de inundaţii şi depăşiri ale Cotelor de apărare, valabilă până în după-amiaza zilei de duminică, în bazine hidrografice din Muntenia, Moldova, Transilvania, Banat, Crişana, Oltenia şi Dobrogea.  Astfel, în intervalul 31 mai, ora 15:00 – 1 iunie, ora 00:00, se vor produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, pe râurile din mai multe bazinele hidrografice, inclusiv cele din județul Buzău.