Rezultatul este un efect al strategiei de control al costurilor operaţionale şi a diminuării semnificative a cheltuielilor financiare, pe fondul reducerii gradului de îndatorare.

„În primul semestru cheltuielile cu serviciile prestate de terţi au fost reduse cu 22%, iar cheltuielile cu remuneraţia personalului s-au diminuat cu 13%, în raport cu nivelele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a anunțat compania.

Aflată în insolvențăă, compania a reușit să își reducă datoriile față de creditori.

„În perioada ianuarie – iunie 2014 cheltuielile cu dobânzile au fost reduse cu 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut ca urmare a scăderii datoriilor către bănci cu 43% în intervalul iunie 2013 – iunie 2014. Datoria societăţii faţă de bănci s-a redus cu 625 milioane euro, de la 841 milioane euro la 20 iunie 2012 la 216 milioane euro la 30 iunie 2014”, se arată în comunicat.

Potrivit companiei, în primul semestru compania a fost nevoită să suporte  cheltuieli anuale suplimentare în valoare de 150 milioane de lei sub forma impozitului pe construcţii speciale, precum şi venituri anuale reduse cu 60,4 milioane de lei, ca urmare a ordinelor ANRE de suplimentare a cantităţii anuale de energie livrată pe piaţa reglementată cu 1,3 TWh, respectiv de diminuare a preţului practicat pe această piaţă cu 8%.