HERA: Bomba de la Cora

HERA: Bomba de la Cora

De la 11 septembrie 2001 incoace suntem (din pacate) tot mai familiari cu termeni precum teroristi, masini-capcana, atentat cu bomba s.a.m.d.

E drept, n-am avut inca de-a face cu amenintari reale si nu ne-a fost furnizat niciun terorist, daca nu-l punem la socoteala pe exaltatul de la Timisoara. Dar recuperam, recuperam.

Este  bine ca inca n-avem detasarea locuitorilor din Bagdad, de exemplu, pentru care stirea ca a mai explodat undeva o masina-capcana este o banalitate.

E bine ca, slava Domnului!, atentatele noastre sunt, deocamdata, doar cele de tip gura-mare. Enervante si ele, dar fara victime clare, fara sa curga sange.

Ne puteți urmări și pe Google News

Adevarat, oamenii astia care se joaca de-a alarma cu bomba, copii sau adulti, dau dovada de un teribilism stupid, de nesimtire, si deranjeaza teribil.

Ati fost vreodata intr-un hipermarket -  Cora, Carrefour, Auchan ori altul -  in care, la un moment dat, vi s-a cerut, prin intermediul difuzoarelor, sa parasiti incinta pentru ca magazinul se va inchide "din motive tehnice"? (Saptamana trecuta ati fi avut ocazia sa experimentati o astfel de intamplare de cel putin patru-cinci ori.)

In primul rand ca toata lumea stie ce inseamna "motivele tehnice" care inchid magazinul la o ora neobisnuita. Stii, dar ce faci? Le iei in serios (daca, Doamne-fereste, de data asta chiar e pe bune!?) sau le ignori, cu intelepciune mitica?

Sa vedem: ai plecat mai devreme de la serviciu, ai umplut caruciorul cu tot felul de lucruri mai mult sau mai putin trebuincioase, mai ai de bifat doar doua-trei nimicuri de pe lista primita de-acasa cand auzi tembelul anunt.

Acum, ce naiba sa fac? Vocea neutra se aude inca o data, de doua ori, de sapte ori. E o gluma proasta, iti zici, si mai inghesui in carucior una-alta, repede-repede, in drum spre casele de marcat. Fireste, toti au avut aceeasi idee, iar acolo totul aduce a gloata, pe masura ce anunturile se inmultesc.

Asa ca renunti la caruciorul plin si parasesti incinta, nu de frica "motivului tehnic", ci doar enervat ca ai pierdut timpul si trebuie sa pleci acasa cu mana goala, avand inca o experienta cool la activ: ai supravietuit unei alarme false cu bomba.