Harry Lloyd: "Nu ştiam multe despre comunism"

Harry Lloyd: "Nu ştiam multe despre comunism"

Harry Lloyd joacă în noul film al lui Nae Caranfil, "Closer to the Moon". El a explicat cum a "devenit" român.

A devenit cunoscut jucându-l pe "Regele cerşetor" Viserys din serialul HBO de succes "Urzeala tronurilor".

Harry Lloyd filmează, în prezent, în România şi a povestit pentru EVZ despre experienţele sale în ţara noastră. EVZ: Povesteşte-mi despre rolul tău... Harry Lloyd: Îl joc pe Virgil, un tânăr bucureştean din 1959, care este chelner şi care se în drăgosteşte de filme şi devine cameraman. Prin asta învaţă să-şi pună întrebări în legătură cu auto rităţile şi cu modul lui anterior de a gândi. Am primit scenariul de la un director de casting foarte bun. L-am citit şi l-am cunoscut pe Nae Caranfil după câteva luni, la Londra, şi pe Michael Fitzgerald, producătorul, am citit câteva scene şi mi s-a oferit rolul, asta era prin iunie. Cum e să joci un român? Am fost puţin speriat de asta. În primul rând, am văzut multe filme româneşti şi est-europene din această perioadă, cehe, poloneze, despre comunism. Cred că mulţi dintre actorii englezi au avut dificultăţi în a înţelege cum era viaţa şi de ce aceşti oameni au comis acest jaf şi să înţeleagă ce însemna jaful atunci, faţă de acum. Simţul umorului mi s-a părut uimitor, cel din zona asta. Toată lumea ştia că ceva e în neregulă, dar n-avea ce să facă în privinţa asta - doar să glumească. Şi asta e foarte important, umorul poveştii, şi ăsta era cel mai bun atac, cel mai bun mod de a te exprima, o formă de revoltă. Imediat ce am înţeles asta, mi-am văzut mai bine personajul.

Am venit cu o săptămână mai devreme şi am călătorit prin România, ca să văd cum e pe-aici, să mă simt mai confortabil, nu ca un impostor complet. Ce ai văzut? Cum ne-ai văzut? Nu ştiam multe despre comunism. Am devenit fascinat şi m-am simţit prost: Cum de nu ştiam asta? Mă simţeam îngrozitor. Dar am călătorit în trenuri foarte vechi, până la Cluj, apoi la Braşov şi aici, la Bucureşti, şi am văzut ţara, rămăşiţele clădirilor vechi, ţiganii, ferme foarte vechi, care nu s-au schimbat mult. Am învăţat şi am înţeles mai mult istoria. Oamenii îmi spuneau să nu mă duc la Bucureşti, pentru că e un oraş urât, când restul ţării e minunat. Dar când am ajuns la Bucureşti, mi s-a părut superb, pentru că ajunsesem să înţeleg de ce sunt clădirile aşa, de ce arată aşa şi datorită tuturor contradicţiilor din el. PRODUCŢIE Încântat de colaborarea cu Caranfil Harry Lloyd este unul dintre numele din distribuţia filmului "Closer to the Moon", în care rolurile principale sunt jucate de numele mari Mark Strong şi Vera Farmiga.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lloyd a mai jucat şi în serialul BBC "Robin Hood", a apărut în mai multe seriale, în roluri episodice. ROLURI. Lloyd şi Vera Farmiga, la filmările pentru "Closer to the Moon" FOTO: SORIN NAINER În ceea ce priveşte filmul, actorul de 28 de ani a avut o partitură în "Jane Eyre" de anul acesta şi va apărea în filmul cu mari şanse la Oscar "The Iron Lady", biografia lui Margaret Thatcher, în care aceasta e interpretată de Meryl Streep şi în care Lloyd îl joacă pe tânărul Denis Thatcher. Actorul s-a bucurat din plin de experienţa de a lucra cu Nae Caranfil. "Nu e ca nimeni altcineva cu care am lucrat. Departe de regizorii britanici. E foarte vizual. Ştie mereu care e cadrul pe care vrea să-l obţină. Ştie cum se vor monta toate momentele. Are un simţ al umorului minunat şi adoră detaliile. Dacă-i sugerezi să modifici un detaliu, să fii spontan - îi place asta foarte mult. E jucăuş", spune actorul. <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WF43IDziqbU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bEl7P3WNmWg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> Citiţi şi:

  • Mark Strong: "Prefer şi aleg să rămân invizibil"
  • Nae Caranfil spune că noul lui film era un vis vechi
  • Nae Caranfil recreează Bucureştiul anilor '50