Evenimentul Zilei > EVZ Special > Harașo! Dezvoltatorul Sputnik V: Puteți bea în timpul vaccinării, nu am interzis alcoolul
Harașo! Dezvoltatorul Sputnik V: Puteți bea în timpul vaccinării, nu am interzis alcoolul

Harașo! Dezvoltatorul Sputnik V: Puteți bea în timpul vaccinării, nu am interzis alcoolul

Directorul Centrului de Cercetări „N. Gamaleya”, academicianul Aleksandr Ghințburg, i-a liniștit pe ruși de sărbători.

Pe durata vaccinării alcoolul nu este interzis, dar nu trebuie consumat în exces, a declarat directorul Centrului de Cercetări ”N. Gamaleya”, unul dintre dezvoltatorii vaccinul ”Sputnik V”, academicianul Aleksandr Ghințburg, relatează Lenta.ru. Consumul excesiv de alcool este un subiect sensibil în Rusia, chiar dacă Vladimir Putin a încercat să-l combată, fără rezultate substanțiale.

Directorul Centrului „N. Gamaleya” a negat faptul că ar fi interzis alcoolul: „Este vorba despre un consum în limite rezonabile, până când organismul își formează răspunsul imun la infecția de coronavirus”, a arătat academicianul. Potrivit spuselor sale, este o cerință corectă pentru orice vaccin împotriva Covid-19, potrivit Vești din Rusia.

Academicianul Ghințburg a adăugat că alcoolul poate reduce imunitatea și, prin urmare, poate face din procesul de vaccinare o acțiune lipsită de sens.

Pentru a dobândi o protecție maximă împotriva Covid-19, consumul de băuturi alcoolice trebuie, de asemenea, controlat în decurs de 42 de zile după vaccinare, cât se formează rezistența anti-virus, a explicat directorul Centrului „N. Gamaleya”.

Puteți bea o șampanie

Academicianul a insistat că trebuie renunțat total la alcool în primele trei zile după fiecare injecție. Vaccinarea include două injecții făcute la o distanță de trei sptămâni.

Precizările vin după ce șeful Centrului „N. Gamaleya” a afirmat că în perioada vaccinării se poate bea o cupă de șampanie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE