Este aceeași generație care în urmă cu doi ani devenea cea mai bună echipă a lumii, la turneul final destinat jucătoarelor sub 18 ani.

Urmează Danemarca

Acum, la Campionatul Mondial din Rusia, micile „tricolore” au intrat deja în „careul de ași” al întrecerii, ceea ce reprezintă un motiv de bucurie. Marți, selecționata feminină condusă de Ion Crăciun a dispus în „sferturi” de naționala Croației, scor 20-21. Astăzi, România va întâlni redutabila Danemarca, nimeni alta decât deținătoarea trofeului european, de la ora 20.00. Danezele au trecut în faza precedentă de Suedia, cu 22-15.

„Este îmbucurător că echipa se prezintă la nivelul acesta. Faptul că existăm și mergem la Mondiale este un lucru excelent. Dacă ne uităm la lipsa din ziua de azi a jucătoarelor românce, performanțele sunt peste măsură. Urmează Danemarca, dar este doar o nucă mai tare, nicidecum de nebătut”, a declarat pentru EVZ, Ștefan Birtalan, fost dublu campion mondial cu echipa României. Cealaltă semifinală a Campionatului Mondial (U20) se va desfășura tot astăzi, de la ora 17.30, în care se vor înfrunta gazda acestei întreceri și selecționata Germaniei.