Evenimentul Zilei > Actualitate > Simona Halep și Horia Tecău vor face pereche într-un turneu de Grand Slam
Simona Halep și Horia Tecău vor face pereche într-un turneu de Grand Slam

Simona Halep și Horia Tecău vor face pereche într-un turneu de Grand Slam

Horia Tecău (34 de ani), locul 21 ATP în ierarhia de dublu, a anunțat, astăzi, că va evolua, în acest sezon, alături de Simona Halep (3 WTA) în cadrul unui turneu major.

Tecău și Halep vor concura împreună în proba de dublu mixt în viitoarea ediție a Jocurilor Olimpice, Tokyo 2020, dar până atunci își vor face încălzirea la US Open 2019. „Cel mai probabil vom juca la dublu mixt la US Open, pentru că până atunci e greu. Ea este concentrată aici, la Paris, ca să-și apere trofeul, pentru că așa e normal.

Simona este o jucătoare excepţională şi de fiecare dacă când am jucat cu ea a reuşit să se adapteze foarte repede la situaţiile de joc. Aşa că o dată ce ştim că suntem calificaţi la Jocurile Olimpice putem face un program de pregătire şi vom ajunge la Tokyo cu şanse la medalie”, a declarat Horia Tecău, la Digi Sport.

Mai mult, Horia Tecău a cucerit argintul în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016. „Sper să mă calific în primul rând pentru proba de dublu, pentru că aşa voi avea ocazia să particip şi la dublu mixt. Iar o dată calificaţi, pentru mine medalia la dublu sau dublu mixt e la fel de importantă”, a mai spus sportivul constănțean.