Deși mulți specialiști anticipau că va călca strâmb la Australian Open, chiar în primul tur, Simona Halep a câștigat, ieri, confruntarea disputată împotriva estoniencei Kania Kanepi (locul 71 WTA).

Este drept, victoria n-a fost doar o formalitate și meciul a avut nevoie de maximum de seturi pentru a fi decis.

 

S-a enervat la finalul primului set

Simona a cedat primul set la tie-break, scor 6-7(2), a revenit în actul al 2-lea, cu 6-4 și s-a impus în decisiv, scor 6-2. În lojă, alături de membrii staff-ului tehnic a stat și Florin Segărceanu (antrenorul naționalei de Fed Cup), cel care o ajută pe Halep cu pregătirea în această perioadă. La finalul primului set, constănțeanca s-a enervat și, și-a strigat ei înșiși: „Mișcăte, cap sec!”

 

„Cumva sunt pe jumătate australiancă”

„Ştiam ce trebuie să fac, ştiam că e foarte puternică. Ştiam că trebuie să am încredere. Sunt foarte fericită că am câştigat! Merg cu mult mai multă încredere în turul doi. Va fi greu şi în turul 2, dar voi avea mai multă încredere. Nu e ușor să fii numărul 1, orice meci e greu. Cumva sunt jumătate australiancă, am avut un antrenor din Australia. Vă mulțumesc foarte mult pentru suport!”, a spus Simona Halep la finalul partidei. Darren Cahill, fostul antrenor al româncei, a comentat la ESPN partida jucată de fosta sa elevă.

 

Pentru prima dată, față în față cu Sofia Kenin

„Trebuie să stea mai aproape de linia de fund. Nu trebuie să se lase împinsă în spate și să dea mingi adânci, nu doar pe mijlocul terenului”, a remarcat australianul în timpul jocului.

În turul următor, Simona Halep o va înfrunta, marți spre miercuri noapte, pe Sofia Kenin, o sportivă din SUA, în vârstă de 20 de ani, aflată pe locul 37 în ierarhia mondială. Americanca a câștigat la debut meciul jucat contra rusoaicei Veronika Kudermetova, scor 6-3, 3-6, 7-5. Până acum, cele două tenismene nu s-au mai aflat față în față.

 

Copil, pentru a doua oară în turul al 2-lea

Tot ieri, la Melbourne, Marius Copil (locul 26 ATP) a avut un debut excelent. Românul l-a întâlnit pe spaniolul Marcel Granollers (108 ATP) și s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 6-4, 6-4. Pentru triumful din primul tur al Australian Open, Marius Copil şi-a asigurat un cec de 105.000 dolari şi 45 de puncte ATP.

În turul al 2-lea, românul va juca împotirva lui David Goffin (22 ATP). Cei doi s-au mai întâlnit o dată, la Antwerp, în 2016, și belgianul s-a impus cu scorul de 5-7, 6-1, 6-3. Până acum, Marius Copil a mai evoluat o singură dată în turul al 2-lea de la Australian Open. Precedentul s-a petrecut în 2015.