Evenimentul Zilei > Sport > Halep recunoaşte superioritatea americancei Serena Williams: „A meritat victoria cu siguranţă”
Halep recunoaşte superioritatea americancei Serena Williams: „A meritat victoria cu siguranţă”

Halep recunoaşte superioritatea americancei Serena Williams: „A meritat victoria cu siguranţă”

După ce a părăsit astăzi competiţia de la Australian Open, jucătoarea din România, Simona Halep, admite că Serena Williams a meritat pe deplin calificarea în faza semifinalelor.

Halep recunoaşte superioritatea americancei Serena Williams. „Serena a jucat foarte bine şi a meritat cu siguranţă să câştige” a precizat tenismena din ţara noastră, la conferinţa de presă organizată la finalul confruntării găzduite de arena „Rod Laver”.

Chiar dacă nu e deloc dezamăgită de prestaţia sa din disputa cu experimentata americancă în vârstă de 39 de ani, Simona Halep subliniază că serviciul a trădat-o în momentele cheie. A fost un meci greu. Nu am fost departe de victorie, dar ea a fost mai puternică în perioadele importante ale partidei. Din păcate, serviciul nu m-a ajutat foarte mult şi, din această cauză, nu am putut să-mi măresc avantajul în setul secund. Serena Williams a fost foarte puternică la retur” a explicat sportiva născută la Constanţa.

Promisiunea lui Halep

Halep promite că va trece rapid peste acest eşec şi va reveni cu o atitudine mult mai pozitivă peste două săptămâni, în turneul de la Doha. „Am făcut un joc bun azi şi nu sunt dezamăgită de mine. Accept că m-a învins, însă puteam să fiu mai puternică la serviciu. Simt că am evoluat bine, dar serviciul a fost cheia meciului. Atitudinea mea a fost puţin prea negativă pe durata întregului turneu. Voi mai lucra la acest capitol şi voi deveni mai puternică” spune, sigură pe ea, jucătoarea din ţara noastră.

Elogii pentru americanca de 39 de ani

Pusă în gardă de antrenorul său, australianul Darren Cahill, cu privire la forma fizică foarte bună în care se află Serena Williams, Halep recunoaşte că a fost surprinsă de capacitatea de efort a americancei şi de buna defensivă a acesteia. „Serena se mişcă foarte bine şi loveşte puternic mingile. Ea a alergat mult şi a fost mereu lângă minge. Loviturile ei sunt extrem de puternice şi trebuie să stai bine pe picioare şi să o mişti mult pe teren” a lădat-o Halep pe rivala sa.