Evenimentul Zilei > Sport > Debut cu dreptul pentru Halep, la Australian Open. Adversara din turul II
Debut cu dreptul pentru Halep, la Australian Open. Adversara din turul II

Debut cu dreptul pentru Halep, la Australian Open. Adversara din turul II

Simona Halep (locul 3 WTA) s-a impus, astăzi, în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Melbourne. Românca a avut nevoie doar de două seturi pentru a reuși calificarea în turul secund al întrecerii de la Antipozi.

UPDATE: Constănțeanca a început mai lent confruntarea de astăzi cu americanca Jennifer Brady (49 WTA), iar primul set l-a câștigat după o luptă strânsă, reușind să salveze trei mingi de set, cu 7-6. În setul secund, Simona s-a descătușat și s-a impus cu 6-1. Halep va juca în turul doi cu învingătoarea partidei Harriet Dart – Misaki Doi.

În ediția de anul trecut a turneului de la Melbourne, Simona Halep a cedat în optimile de finală, iar în 2018 a fost finalistă. După triumfiul de astăzi, sportiva noastră și-a asigurat 128.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA.

……………………………………………………………………………………………

Australian Open 2020 începe pentru Simona Halep pe arena Margaret Court în sesiunea de seara (presa locală) și începe la ora 10:00, ora României.

Românca s-a impus în fața americancei, anul trecut, în cel de-al doilea tur al Rogers Cup, după un meci care a durat două ore și 26 de minute.

Tot marți, Irina Begu (locul 104 WTA) și Monica Niculescu (locul 129 WTA) vor disputa și ele, tot marți, împotriva jucătoarei franceze Alize Cornet, respectiv olandeza Kiki Bertens.

Condiții grele de joc

Incendii de vegetaţie au loc în fiecare an în Australia, însă sezonul incendiilor a început foarte devreme în acest an şi a fost extrem de intens din cauza secetei prelungite de pe vasta insulă-continent.

Suprafaţa terenurilor distruse de flăcări începând din septembrie este mai mare decât Portugalia. În plus faţă de distrugerea a peste 2.000 de locuinţe, incendiile au provocat moartea a cel puţin 29 de persoane.

Organizatorii, decizie neașteptată

Organizatorii au anunțat că iau în calcul folosirea celor trei stadioane cu acoperiş retractabil şi cele opt terenuri acoperite pentru desfășurarea meciurilor de tenis. „Sănătatea jucătorilor, fanilor şi staff-ului este o prioritate tot timpul şi vom continua să luăm decizii având asta în minte”, a declarat, luni, directorul turneului Craig Tiley.

Doar arenele cu acoperiş retractabil au aer condiţionat. Terenurile acoperite sunt folosite de obicei pentru antrenamente. „Avem trei stadioane cu acoperiş retractabil şi opt terenuri la Melbourne Park. În cazul puţin probabil de condiţii extreme de fum, acoperişurile vor fi închise şi meciurile vor continua într-un mediu cu aer condiţionat şi filtrat.

Dacă fumul va intra pe arene, instalaţiile de filtare îl vor elimina”, au afirmat organizatorii, într-un răspuns la îngrijorarea fanilor, exprimată pe reţelele de socializare.