Legendara tenismenă Martina Navratilova (62 de ani) a prefațat turneul feminin de la French Open, și a declarat că, în opinia ei, Simona Halep, campioana en-titre de la Paris, are prima șansă la câștigarea trofeului.

Trebuie să o aleg pe Simona Halep ca favorită. Este deţinătoarea trofeului şi probabil este încrezătoare, a obţinut rezultate bune şi este sănătoasă. Cu combinaţia ei de apărare şi atac, este capabilă să joace un tenis mai bun decât oricine pe această suprafaţă.

Halep se mişcă foarte bine pe alte suprafeţe, dar cred că se mişcă şi mai bine pe zgură. Acoperă bine terenul, returnează bine şi le forţează pe adversare să joace ghemuri lungi, în care pot greşi. Va fi greu să o bată cineva pe Halep!

Toate jucătoarele care lovesc foarte bine – Naomi Osaka, Serena Williams, Karolina Pliskova sau Petra Kvitova – vor avea o şansă în faţa ei, dar vor fi nevoite să joace un tenis foarte bun”, a declarat Martina Navratilova, deținătoare a 18 turnee de Mare Șlem, pentru site-ul oficial al WTA.

Simona Halep debutează la Roland Garros marți, când o va înfrunta pe australianca Ajla Tomljanovic (26 de ani, 27 WTA).

 

Te-ar putea interesa și: