Prin gestul făcut, legenda tenisului românesc și-a atras foarte multe critici asupra ei, aceasta fiind „trasă la răspundere” pentru alegerea făcută.

Decizia Simonei Halep de a nu mai participa la turneul de la Palermo a stârnit ecouri în presa internațională.

We Love Tennis: „Directorul turneului de la Palermo e furios pe româncă! Simona Halep a decis să se retragă din cauza măsurilor recente, dar pentru Oliviero Palma, directorul turneului, aceste scuze nu stau în picioare”.

Punto de Break: „Furie la Palermo din cauza Simonei Halep. Pentru directorul turneului, motivul invocat de Simona Halep pentru a părăsi turneul este departe de a fi luat în seamă. Într-un comunicat de presă, Palma și-a arătat furia față de decizia româncei și dă asigurări că toate masurile erau luate”.

Tennis Now: „Simona Halep s-a retras de la Palermo și organizatorii nu sunt deloc fericiți. Simona a luat această decizie din cauza confuziei legate de restricțiile invocate de guvernul italian pentru cetățenii români”.

Tennis Magazine: „Organizatorii de la Palermo, amărâți după decizia Simonei Halep. Turneul de la Palermo va redeschide circuitul, dar va fi fără atracția sa principală”.

Într-un comunicat de presă, organizatorii de la Palermo s-au declarat frustrați și amărâți de decizia luată de Simona Halep.

În schimb, sportiva noastră a explicat motivul pentru care a luat această decizie.

„Dată fiind creșterea numărului de cazuri de COVID-19 din România și fricile mele de a călători în străinătate, am luat, cu greu, decizia de a mă retrage de la turneul de la Palermo. Aș vrea să mulțumesc organizatorilor turneului și ministrului Sănătății din Italia pentru eforturile pe care le-au făcut pentru mine, și anume aceea de a obține derogarea de la intrarea pentru 14 zile în carantină”, a anunțat Simona.

Pentru Simona urmează turneul de la Praga, care va începe pe 10 august.