Celebra competiție de la Melbourne și-a fixat, ieri, țintarul, iar Simona Halep, numărul 1 mondial și principala favorită a întrecerii, a avut parte de un traseu deloc facil la tragerea la sorți.

Așadar, românca, finalistă anul trecut la Melbourne, o va întâlni, marți, în runda inaugurală, chiar pe Kaia Kanepi (locul 70 WTA/foto). „Simo” are o revanșă de luat în fața sportivei din Estonia, după ce anul trecut, Kanepi a bătut-o măr pe „tricoloră” în primul tur la US Open, scor 6-2, 6-4.

Imediat după acel meci, Kaia a dat o declarație arogantă: „De ce au susținut-o fanii atât de mult pe ea? Deoarece în mod normal o susțin pe jucătoarea mai slabă”. În vârstă de 33 de ani, Kaia Kanepi are în spate o poveste emoționantă. A revenit în circuitul WTA în 2017, după doi ani în care a fost chinuită de accidentări cauzate de boala numită fasceită plantară, afecțiune care produce complicații la nivelul călcâielor. Pe lângă acest lucru, jucătoarea din Estonia s-a confruntat și cu virusul Epstein-Barr (EVC), care provoacă mononucleoza infecțioasă.

De remarcat este faptul că în urmă cu un an și jumătate se afla pe locul 418 în lume! Chiar și Darren Cahill, antrenorul care recent s-a despărțit de Simona Halep, a vorbit despre duelul fostei sale eleve cu tenismena estonă: „Kaia Kanepi e o adversară dificilă, atunci când joacă bine poate bate pe oricine! A jucat bine la US Open, va fi un meci dur pentru Simona”.

 

Te-ar putea interesa și: