După 3-6, 1-6, cu americanca Shelby Roger (57 WTA), Halep a declarat că a fost afectată de o accidentare la genunchi, și, astfel, nu a avut forța necesară de a accede în turul II de la Melbourne. Însă, presa de la Antipozi nu este de acord cu tenismena noastră.

Constănțeanca a fost aspru criticată pe site-ul oficial al turneului, dar și ironizată. „Numai scuze, scuze… De ce are nevoie o jucătoare pentru a avea succes? De un serviciu puternic? O dreaptă senzaţională? O abilitate ieşită din comun la fileu? Nu! Toate aceste calităţi sunt inutile in tenisul de azi. Există însă un detaliu important de care oricare jucator are nevoie: o scuza decentă. Cu cât eşti mai bun, cu atât ai nevoie mai rar de ea, dar acea scuză ascunsă undeva te scoate din bucluc atunci când lucrurile merg rău” – s-a putut citi pe site-ul Australian Open.

Ironic, autorul articolului e de părere că Simona nu ar fi trebuit să-și motiveze înfrângerea pe seama accidentării: „Cea mai rapidă jucătoare de tenis pe două picioare a devenit cea mai rapidă favorită pe un picior care a suferit o înfrângere usturătoare. Imediat ce a ajuns la conferinţa de presă, scuza ei era pregătită şi aştepta”.

Anul trecut, Halep a fost eliminată tot în primul tur la Australian Open, de chinezoaica Shuai Zhang (133 WTA, la acea vreme), scor 4-6, 3-6.