Evenimentul Zilei > Sport > HALEP ŞI-A GĂSIT ALESUL! Cine le-a făcut „lipeala”? Veste momentului după eșecul cu Serena
HALEP ŞI-A GĂSIT ALESUL! Cine le-a făcut „lipeala”? Veste momentului după eșecul cu Serena

HALEP ŞI-A GĂSIT ALESUL! Cine le-a făcut „lipeala”? Veste momentului după eșecul cu Serena

Belgianul Thierry Van Cleemput, numărul 1 mondial în clasamentul WTA, ar putea fi noul antrenor al Simonei Halep, conform presei belgiene. Thierry Van Cleemput este fostul antrenor al lui David Goffin, numărul 22 mondial. Acesta o va antrena pe Simona Halep. pentru o perioadă de probă, la Doha și Dubai.

Thierry Van Cleemput  a fost propus Simonei chiar de către fostul ei antrenor, australianul Darren Cahill. Van Cleemput a fost văzut la antrenamentele SImonei Halep dinaintea partidei cu Serena Williams. Acesta a rămas la Melbourne pentru a o ajuta pe Simona Halep, asta după ce David Goffin a fost eliminat de la turneul din Australia. 

Belgianul a declarat recent că așteaptă să vadă dacă va continua negocierea cu Simona."Înțeleg că e ciudat, dar nu vreau să vorbesc despre acest subiect. Este inutil sa vorbesc acum. Lăsați-ma putin timp. Situația mea? Aștept", a declarat Thierry Van Cleem, după meciul câştigat de Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, conform sport.ro

În vârstă de 50 de ani, Thierry Van Cleemput a început să antreneze în 1993. De-a lungul carierei sale sportive, el i-a antrenat pe tenismenii Olivier Rochus (1993 – 1997), Steve Darcis (2011 – 2012) și David Goffin (2014 – ianuarie 2019). În perioada 2002 – 2005 a făcut parte din echipa Belgiei de Cupa Davis. David Goffin a câștigat cu Thierry Van Cleemput ca antrenor 4 titluri ATP (la Kitzbuhel, Metz, Shenzhen şi Tokyo), urcând până pe locul 7 în clasamentul ATP, la finele lui 2017. Van Cleemput va urma să fie alături de Simona Halep, pentru o perioadă de probă, la două turnee WTA, cele de la Doha şi Dubai.