Evenimentul Zilei > Actualitate > „Haita”, părăsită de masculii alfa
„Haita”, părăsită de masculii alfa

„Haita”, părăsită de masculii alfa

După o ceartă de zile mari cu Ionuț Negoiță, patronul de la Dinamo, Constantin Anghelache și Daniel Stanciu și-au făcut bagajele și au plecat din „Groapă”

Echipa de fotbal Dinamo a fost zguduită, ieri, de o undă de șoc, creată de scandalul izbucnit între patronul Ionuț Negoiță, pe de o parte, Constantin Anghelache și Daniel Stanciu (foto mic), de cealaltă parte.

„Nu avem bani să ne deplasăm cu avionul”

Finanțatorul i-a băgat în ședință pe cei doi și a cerut explicații legate de motivele pentru care Dinamo se scaldă în mediocritate. Anghelache, consilierul lui Negoiță, și Stanciu, manager general, au invocat lipsa investițiilor în jucători de valoare.


Dinamo nu are drept de participare în cupele europene din cauza insolvenței. Echipa se află pe locul 6, cu 41 de puncte


„Noi nu avem bani să ne deplasăm cu avionul prin țară, mergem cu autocarul. Cum să faci performanță în condițiile astea?”, a fost întrebat Negoiță.


FOTO: Daniel Stanciu Discuția a degenerat, iar Anghelache și Stanciu au anunțat la unison că își dau demisia.

„FC Dinamo anunţă că a încetat raporturile contractuale cu domnii Constantin Anghelache şi Daniel Stanciu. Le mulţumim pentru ceea ce au făcut la club”, a spus Dorin Irimia, purtătorul de cuvânt al „roș-albilor”.

Ruptură în vestiar

Picătura care a umplut paharul a fost egalul înregistrat pe teren propriu, în fața celor de la CFR Cluj, scor 0-0. „Câinii” au terminat în genunchi meciul și au fost aproape de a pierde, în final, în fața ardelenilor, care evoluau cu un om în minus. Atmosfera din vestiar este irespirabilă, din cauza „bisericuțelor” formate de jucători români și de cei străini.

Autohtonii îi acuză pe coechipierii din afara granițelor țării că sunt indolenți și nu se omoară cu firea în timpul jocurilor. De reproșuri a scăpat polonezul Kamil Bilinski, cel care a jucat mulțumitor în acest sezon. În acest moment, Dinamo se află pe locul al 6-lea al clas a m e n t u – lui, cu 41 de puncte și fără nicio perspectivă. Pentru a umple vidul de putere apărut după demisiile lui Anghelache și Stanciu, patronul Ionuț Negoiță a luat legătura cu Dinu Gheorghe.

Fostul președinte de la Rapid, FC Brașov și Astra Giurgiu este favorit să preia conducerea echipei din Ștefan cel Mare, mai ales că este cunoscut ca un mare simpatizant al „câinilor”.

Și Prunea poate reveni la conducere

Șanse considerabile pentru a ajunge în organigrama dinamoviștilor are și Florin Prunea, conducătorul de la CSMS Iași.

Fostul component al „Generației de Aur” a evoluat pentru „roș-albi” în intervalele 1985 – 1988, 1992-1998 și 2000 – 2002, și a fost numit în urmă cu cinci ani director sportiv.