„Regele” a vorbit, în cadrul interviului intitulat „Hagi, moştenitorul Carpaţilor”, despre proiectul său de la Academie. „Totul era plănuit, aveam viziunea mea, pe care am concretizat-o pentru a regăsi succesul. Fotbalul nostru îşi pierduse şcoala şi profesorul. Am revenit la bază pentru a lansa o generaţie mai bună ca a noastră”, a declarat Hagi în L'Equipe, citat de GSP.

Francezilor le-a vorbit și despre comparația cu fiul său, Ianis, jucător care sclipește în aceste momente la Campionatul European U21 din Italia și San Marino, unde a bifat deja două goluri:

Tatăl şi fiul în epicentrul febrei galbene ce animă meciurile tinerilor români. Ianis străluceşte pe teren, în timp ce părintele său, legenda vie a ţării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile. Cel mai bun jucător din istoria selecţionatei naţionale, 'Maradona al Carpaţilor', găseşte cu greu loc printre suporterii care vor să discute cu el.

Suntem diferiţi ca joc, dar, în interior, suntem identici. Ianis e inteligent şi talentat, dar trebuie încă să progreseze. Are personalitate şi loveşte mingea bine cu ambele picioare”.

România U21 întâlnește, astăzi, selecționata similară a Franței, la EURO 2019, de la ora 22:00 (în direct la TVR 1), în ultima etapă a Grupei C. În cele două partide disputate până acum la acest turneu final, „tricolorii” lui Mirel Rădoi au reușit victorii fenomenale, cu Croaţia (4-1) şi Anglia (4-2).