Patterson a făcut acest avertisment într-o serie de interviuri pentru presa britanică:  "Hackerii pot "hăckui" un robot sau un dispozitiv robotic pentru a avea control complet asupra conexiunilor, brațelor, picioarelor și a altor atașamente, cum ar fi cuțitele sau dispozitivele de sudură în unele cazuri. Adesea, acești roboți pot cântări mai mult de 90 de kilograme și pot fi foarte puternici . O dată ce un robot este "spart", hackerul are control complet și poate da instrucțiuni robotului. Ultimul lucru pe care îl doriți este ca un hacker să aibă controlul asupra unuia dintre acești roboți", a declarat expertul.

Avertismente similare au apărut anul trecut ca răspuns la popularitatea în creștere a "jucăriilor" pentru adulți  S-a descoperit că hackerii puteau controla de la distanță dispozitivele și chiar le foloseau pentru a spiona pe oameni care erau în căutarea plăcerii.  De fapt, orice dispozitiv conectat la Internet poate fi programat să rănească sau cel puțin să vă spioneze. De fapt, majoritatea dispozitivelor inteligente sunt concepute special pentru a spiona utilizatorii în scopul căutării datelor.

Principalul motiv pentru care roboții de plăcere stârnesc o anumită frică atunci când vine vorba de potențialul de hacking se datorează faptului că sunt făcuți cu imaginea oamenilor. Aceste dispozitive se numără printre primii roboți umanoizi cu care consumatorii obișnuiți au ocazia de a interacționa, ceea ce cauzează în mod natural o mare anxietate pentru unii dintre ei.

S-a estimat că roboții umanoizi vor face parte din viața noastră de zi cu zi în viitorul apropiat, dar în realitate ei sunt mult mai puțin periculoși decât "colegii" lor lipsiți de corpuri fizice asemănătoare oamenilor  Am fost obișnuiți să credem că amenințarea inteligenței artificiale (AI) va lua forma unui robot tip Terminator care pare imposibil de distins. Se pare că acele vremuri nu sunt departe.