Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul se pregătește să cumpere un nou AVION PREZIDENȚIAL
Guvernul se pregătește să cumpere un nou AVION PREZIDENȚIAL

Guvernul se pregătește să cumpere un nou AVION PREZIDENȚIAL

Ministerul Transporturilor a demarat procedurile pentru achiziționarea unei noi aeronave prezidențiale. Premierul Dacian Cioloș a numit membri comisiei care se vor ocupa de achiziționarea aeronavei destinată transportului demnitarilor. Cel care va stabili bugetul alocat de Guvern pentru acestă investiție este Klaus Iohannis.

Din comisie fac parte ministrul Transporturilor, Dan Costescu – preşedinte, şeful Cancelariei premierului, Dan Tudorache – membru, directorul general interimar al RAAPPS, Marius Grăjdan – membru şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Bogdan Puşcaş – membru.

Ministrul Transporturilor a subliniat în conferinţa de presă că nu sunt prea multe alegeri de făcut. Aceste aeronave au un anumit specific, informează România TV.

Noul avion va avea toate dotările necesare unuei aeronave prezidențiale, precum mijloace de comunicare speciale, un birou de lucru, o cameră de dormit, dar și un compartiment pentru delegația sa. 

Fostul președinte Traian Băsescu avea la dispoziție un Boeing 707, denumit "Carpați", achiziționat în timpul regimului comunist. A fost folosit până în 2010, atuni când a scos din uz pentru că nu avea a drept de a ateriza pe aeroporturile din Europa din cauza zgomotului prea mare. Pentru cursele efectuate de preşedinte se făcea totuşi o excepţie.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: