Liderul deputaților socialdemocrați, Marcel Ciolacu, a anunțat ieri că proiectul nu va fi depus nici în această săptămână, după ce liderul partidului, Liviu Dragnea, a amânat deja demersul o dată, spunând săptămâna trecută că legea trebuie să mai stea „la dospit“. Proiectul care face ordine în salariile din sistemul bugetar ar fi trebuit depus în Parlament încă din 10 aprilie.

Fără orizont

Întrebat când va intra în dezbaterea parlamentară, Cio lacu a spus: „Când se vor termina absolut toate dezbaterile şi toate amendamentele şi după ce vom avea un feedback de la toate partidele“. El a adăugat că nu are un orizont de timp pentru demararea procedurilor parlamentare pentru noua lege a salarizării. În prezent, la minister se adună încă amendamente de la PSD printr-un e-mail special.

Opoziția apreciază că măririle salariale propuse de PSD sunt nerealiste pentru că bugetul statului nu poate suporta aceste cheltuieli.

PSD a publicat săptămâna trecută, pe pagina de internet a partidului, proiectul legii salarizării unitare. Draftul a fost redactat de PSD, iar partenerii guvernamentali de la ALDE au fost chemați doar la semnarea documentului.