Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul modifică legea educației astfel încât Ponta să poată renunța la doctorat
Guvernul modifică legea educației astfel încât Ponta să poată renunța la doctorat

Guvernul modifică legea educației astfel încât Ponta să poată renunța la doctorat

Guvernul ar putea discuta în şedinţa de luni un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale şi a OUG privind asigurarea calităţii educaţiei, informează un comunicat de presă al Executivului.

Conform unor surse oficiale, OUG ar modifica prevederile Legii educaţiei referitoare la posibilitatea renunţării la diplome şi titluri academice, scrie Agerpres.

Sorin Cimpeanu, noul ministru al Educației, a declarat pentru HotNews.ro că această ordonanța aduce 6 modificări, iar una dintre ele introduce posibilitatea că un doctor să renunțe la titlul de doctor. Modificarea vine la mai puțin de două săptămâni după ce premierul Victor Ponta a anunțat pe Facebook că renunță la titlul de doctor.
 
Cimpeanu, ministrul Educației, a explicat pentru HotNews.ro că „ordonanța prevede și posibilitatea că un doctor să renunțe la acest titlu a€œpentru că altfel nu am cadru legal să îndeplinesc cererile venite din partea societății civile și academice”, în ceea ce privește titlul de doctor al lui Victor Ponta.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: