De la o încredere de 40% de care se bucura, guvernul Tudose a ajuns la un procent de 27%, arată ultimul sondaj de opinie făcut de sociologul Marius Pieleanu.

Practic, premierul se mai bucură de simpatia unui singur român din patru.

Aceeași situație dezastruoasă se întâlnește și în cazul miniștrilor. Ministrul Liviu Pop, de la Educație, se bucură de un procent „fabulos” de încredere de 12%, în timp vicepremierul Marcel Ciolacu și ministrul Turismului, Mircea Dobre de 9%.

“Este o problemă, o problemă de imagine. Când un ministru este cunoscut doar de 35% dintre români înseamnă că acești români nu au niciun fel de preocupare față de activitatea Guvernului, nu îi interesează. Cel mai important membru al Guvernului este Teodor Meleșcanu. Apoi, în topul încrederii, este Lia Olguța Vasilescu. Mihai Tudose se bucură de 27% opinie favorabilă. Este certă scăderea în Guvernul României. Și ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, stă bine la capitolul încredere. Restul… nenorocire. Am mai văzut așa ceva, la Guvernul Boc. Ministrul Tudorel Toader are 30% opinie favorabilă. Teodor Meleșcanu stă cel mai bine în sondaje, iar la baza piramidei, unde este dezastru, se află Liviu Pop, Marius Dobre, Marius Dunca și Marcel Ciolacu. Încrederea în Guvernul Tudose este undeva la 26%", a zis Marius Pieleanu la Antena 3.