Evenimentul Zilei > Politica > Guvernul finanțează măsurile de muncă la domiciliu. OUG este pe ordinea de zi
Guvernul finanțează măsurile de muncă la domiciliu. OUG este pe ordinea de zi

Guvernul finanțează măsurile de muncă la domiciliu. OUG este pe ordinea de zi

Guvernul discută ordonanța de urgență privind finanțarea unor măsuri pentru salariații care vor avea program flexibil de lucru – Kurzarbeit.

 

Ordonanţa de urgenţă privind finanţarea măsurilor active în cadrul Programului de muncă flexibilă Kurzarbeit a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de Guvern care se desfășoară la acest moment. Actul normativ a fost propus de ministrul muncii, Violeta Alexandru, în preambulul ședinței.

„Ordonanţa de urgenţă care vine cu noi măsuri de sprijin pentru angajaţi şi angajatori, în contextul situaţiei epidemiologice, vizează sprijinirea salariaţilor care vor avea un program flexibil de lucru. Având în vedere situaţia economică încă dificilă prin care trec unele companii, creăm această posibilitate, în paralel având în derulare o serie de alte măsuri care încurajează revenirea la muncă”, a afirmat Violeta Alexandru în ședința de guvern.

Ea a adăugat că ordonanța aflată în discuție include și un pachet de măsuri care privește și susținerea muncitorilor sezonieri, în această perioadă, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Ordonanţa de urgenţă include un pachet de măsuri care se referă la activitatea sezonierilor şi ne propunem să îi susţinem şi pe aceştia în desfăşurarea activităţii, pentru cei care desfăşoară activităţi de muncă cu durată determinată”, a explicat ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la începutul şedinţei de Guvern.

Ea a adăugat că sunt prevăzute măsuri de sprijin  pentru zilieri, precum şi măsuri privind telemunca, acolo unde fişa postului permite.

„Nu în ultimul rând, ordonanţa de urgenţă conţine prevederi care apreciază munca desfăşurată în regim de telemuncă, este vorba despre cei care au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgenţă şi pentru care venim, având în vedere eficienţa activităţii lor, cu o serie de măsuri care să le permită, dacă fişa postului le permite, să continue aceste activităţi în condiţii de telemuncă să şi-o desfăşoare pentru a fi eficienţi”, a precizat Alexandru.

Ministrul Muncii a precizat că a fost lansată, săptămâna trecută, o aplicație care le permite angajatorilor să-i înregistreze electronic pe toți cei care desfășoară activități de tip zilier. Ministrul Muncii a afirmat că ordonanţa de urgenţă are avizele necesare, mai puțin pe cel de la Consiliul Legislativ, care urmează să sosească.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: