Evenimentul Zilei > International > Guvernul chinez a ACORDAT companiei Ivanka Trump aprobarea preliminară a încă CINCI mărci comerciale
Guvernul chinez a ACORDAT companiei Ivanka Trump aprobarea preliminară a încă CINCI mărci comerciale

Guvernul chinez a ACORDAT companiei Ivanka Trump aprobarea preliminară a încă CINCI mărci comerciale

Guvernul chinez a acordat companiei Ivanka Trump aprobarea pentru încă cinci mărci comerciale în această lună, deoarece administrația tatălui său dorește să continue negocierile comerciale cu China. Care vor fi repercusiunile în cazul negocierilor dintre SUA şi China şi cum ajută familia Trump după ce nu va mai fi la Casa Albă explică experţii.

Patru mărci comerciale, inclusiv centre de îngrijire pentru copii, ochelari de soare, rochii de nuntă, au fost aprobate duminică. Cea de-a cincea companie de brokeraj, servicii de colectare de fonduri de caritate și servicii de evaluare a artei a fost aprobată pe 6 ianuarie, potrivit înregistrărilor de birouri de marcă online.

Dacă nimeni nu obiectează, acestea vor fi finalizate după 90 de zile

Cresterea proprietăţilor Ivankăi Trump s-au  ridicat mult, în special in China, unde instanţele şi birocraţia tind sa reflecte voinţa partidului comunist.  Avocații lui Ivanka Trump din China nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii pe subiect.

Specialiştii dar şi criticii susțin că, solicitând unui guvern străin drepturi valoroase de proprietate intelectuală, oficialii Casei Albe ar putea să se expună la presiuni în cadrul negocierilor guvernamentale. Există, de asemenea, îngrijorarea că portofoliul global al mărcii comerciale a familiei va deschide calea pentru oportunități de afaceri profitabile odată ce Donald Trump va părăsi Casa Albă. 

"Numarul mare de marci străine pe care Ivanka Trump le-a dobândit în timp ce lucrează la Casa Alba ar fi destul de deranjant, însa faptul că tocmai a obţinut una pentru strângerea de fonduri caritabile prin fundaţia tatălui ei este deosebit de îngrijorătoare", a declarat Jordan Libowitz, purtătorul de cuvânt al grupului de observatori Citizens for Responsibility and Ethics din Washington.

Ivanka Trump și-a închis brandul de modă în iulie. Reprezentanții ei afirmă că depunerea mărcilor comerciale reprezintă o practică normală de afaceri și sunt necesare pentru a-și proteja numele faţă de cei care doresc să-i valorifice faima.  Companiile aplică mărci comerciale pentru o serie de motive. Acestea pot fi semne de ambiție corporativă, dar și multe sunt depuse în defensivă, în special în China, unde ghemuirea mărcilor comerciale este în plină expansiune.  China a declarat că tratează toate cererile de marcă în mod egal în conformitate cu legea, notează abcnews.