Măsura este prevăzută în cadrul unei rectificări bugetare. Astfel, în Anexa 2 a actului normativ se poate observa că, la capitolul „Cheltuieli de personal” , în cadrul capitolului rezervat Ministerului Finanțelor Publice se regăsește o creștere a cheltuielilor cu circa 68,1 milioane de lei.

Astfel, prin derogare de la lege, Guvernul a decis că, începând cu drepturile salariale aferente lunii noiembrie 2015, funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, precum și din Agenția Națională pentru Achiziții Publice și Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili vor beneficia de 25 de clase de salarizare succesive față de clasa deținută, informează profit.ro.

Contactat de Profit.ro, președintele confederației sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat că, în bani, această majorare reprezintă ceva mai mult de 50% din cuantumul actual. De asemenea, Hossu a spus cu doar trei zile înainte de aprobarea acestei ordonanțe că reprezentantul Ministerului Finanțelor a spus că nu există bani disponibili pentru asistență socială, mediu și veterinari, care solicitau mult mai puțin.

"Este o lege de salarizare «unitară și echitabilă»", a comentat, ironic, liderul sindical pentru sursa mai sus citată.