În ceea ce privește situația Guvernului condus de Viorica Dăncilă, Liderul PSD a dclarat că „O susțin fără ezitare pe Dăncilă, este un premier bun. Și ea este țintă. Nu o să stăm cu minile în sân. Acest guvern nu pleacă pentru că vrea Iohannis. Dăncilă se bucură de sprijinul meu total.

Dăncilă nu va fi schimbată, trebuie să râmână cel puțin până în 2020, deși este campanie de destabilizare a ei. În iulie a fost record de încasări. Dăncilă a învățat repede și conduce din ce în ce mai bine guevernul. Vor fi discuții despre activitatea unor miniști, Dăncilă va decide soarta lor. Vom vorbi în CEx. Sunt miniștri de care nu sunt mulțumit. Dăncilă va analiza schimbarea procedurilor de avizare în ministere. Unii funcționari vor să împiedice orice inițiativă. Se întârzie procedurile de avizare din cauza funcționarilor. Trebuie făcută o schimbare. Decizia trebuie să fie la ministru. Funționarii fac hotărâri de guvern pentru a căpăta putere. Reforma agențiilor de pe lângă ministere va fi discutată”.

Întrebat dacă doar el îi spune lui Dăncilă ce trebuie să lacă, seful PSD a declarat: „Așa trebuie să funcționeze lucrurile, și Tăriceanu îi mai spune lui Dăncilă ce să facă. Susținerea politică este firească. Se vând povești”. Acesta a mai adăugat: „Scenariu cu plecarea lui Dăncilă este o demență publică. Ce se va întâmpla cu toți mincinoșii, Iohannis, Tapalagă, nu sunt taxați. Apar invenții, este o prostie. O sprijin și politic și moral pe Dăncilă”.