Editura Evenimentul si Capital

„COLDEA și DRAGNEA sunt REPETENȚI, amândoi!” Cozmin GUȘĂ despre încercarea de DEMOLARE a televiziunii: Realitatea TV NU VA MURI

Autor: | | 3 Comentarii | 11841 Vizualizari

Cozmin Guşă a vorbit, la Realitatea TV, despre Legea insolvenţei care a fost dată pentru a închide Realitatea TV. „Realitatea TV nu va muri. Nu lăsăm România să fie batjocorită”, a spus acesta.

„Stăteam aşa la multe mii de kilometri distanţă şi mă gândeam când eram eu un adolescent de la Câmpia Turzii, avem 19 ani, şi mă uitam la evenimentele din 1989. Fără să fiu alfabetizat cu tărâmul politicii, singurul loc de unde puteam să mă inspir pentru gândurile mele era mass-media.

Devoram atunci zecile de ziare şi încercam, fără să cunosc detalii despre cei care scriau, făceau investigaţii sau anchezte, să mă lămuresc cum stă treaba cu puterea şi cu jocul ăsta. M-a ajutat mult faptul că presa era liberă atunci şi, în funcţie de inteligenţa fiecăruia dintre noi, am putut să avem o experitiză, mai bună sau mai rea, în funcţie de cât de atenţi eram, în funcţie de cât de inteligenţi eram şi de cât ne doream această libertate pe care ne-o câştigasem prin spirit, mai ales cei din generaţia noastră.

Acest băiat de la Câmpia Turzii, adică eu, acum, după atâţia ani, trebuie să spun că sunt total dezamăgit de mine şi de generaţia mea. Nu am reuşit să dăm drumul la o libertate de exprimare publică de tip constructiv, oamenii care au căpătam patronatul instituţiilor media după 1989, fie au fost şantajaţi, fie din pricina lăcomiei, nu au reuşit asta”, a explicat Cozmin Guşă.

Acesta a mai spus că dacă stăm şi facem o listă a patronilor din media o să vedem că nici măcar unul dintre ei nu putea, în acest puzzle al complicităţilor, să îşi asume ceva pozitiv sau de durată.

„Şi-au asumat câţiva ceva pozitiv, dar nu de durată. La un moment dat, ceva din trecutul lor, ceva din prezentul lor, i-a întors şi i-a transformat în nişte mici monştri de conştiinţă, pentru că acolo lucrează mass-media, dacă guvernarea lucrează la buzunar, media lucrează la conştiinţă.

Şi aceşti monştri de conştiinţă care au fost patronii mass-media din România, practic autodistrugându-se, au generat această stare de spirit în care noi, cei de la Realitatea, şi câteva alte instituţii de presă trebuie să părem anormali în faţa acestei avalanşe de pupincurism deşănţat care se practică”, a mai spus acesta.

Cozmin Guşă a mai spus că înainte de a intra în direct privea cum se victimiza acea jandarmeriţă, bătută, nebătută, asta e viaţa, dacă eşti jandarm ţi se mai întâmplă, care ieşea de la spital alergând printre jurnalişti, şi acum dintr-o dată "s-a trezit că a fost foarte violentată".

„Subiectul de astăzi e foarte important, vom avea mult timp să discutăm despre acest asalt al puterii asupra Realităţii TV şi nu cred că este doar asupra noastră, Realitatea TV este un simbol, dar este şi asupra altor instituţii media care vor să fie corecte şi care au şi jurnalişti şi invitaţi care vor să discute despre ce e rău în România, tocmai pentru a nu se perpetua acest rău. Avem în spatele nostru, pe lângă noi, cei de la Realitatea TV, şi prietenii noştri care sunt invitaţi şi care vin pro-bono şi le multumesc pentru acest lucru. Ei vin pentru că sunt convinşi de ideile care se administrează la noi şi cred că este o tribună liberă unde poţi să te exprimi liber. Dar în afară de noi, cei de la Realitatea TV, există câteva milioane de români, două, trei, patru, dacă punem şi Diaspora poate mai mult, care astăzi se uită cu îngrijorare la ce se întâmplă cu Realitatea TV, cu asaltul asupra noastră de la Orlando minte-puţine, care este titularul asaltului, până la amărâtul de Darius Vâlcov, care este inspiratorul, şi terminând cu Dragnea, care este administratorul acestui asalt. Nişte oameni nocivi, nişte oameni inculţi, oameni primitivi, care cred că aşa s-ar simţi mai bine dacă Realitatea s-ar putea închide”, a afirmat consultantul politic.

Conform acestuia, e foarte greu ca Realitatea TV să fie închisă, dar ei sunt prea puţin pregătiţi din punct de vedere juridico-legal ca să înţeleagă treaba asta şi fac toate eforturile, aşa cum a fost evident.

Consultantul politic a mai spus că cel puţin două personaje din acel moment din 2011, Dragnea şi Coldea sunt implicate şi astăzi în această demolare voită pe care o execută asupra Realitatea TV, dar mai ales asupra libertăţii de exprimare.

„Nu vor reuşi nici acum. Şi Coldea şi Dragnea sunt repetenţi, amândoi, îmi pare rău. Cei care ne privesc şi au fost repetenţi la rândul lor să ne primească cu simpatie pentru că nu sunt implicaţi într-un joc de putere de tip superior. Însă, Dragnea şi Coldea sunt implicaţi şi nu ar fi trebuit să fie calificaţi niciodată pentru că sunt nişte repetenţi în facultate. Acest lucru spune multe despre capabilitatea lor. Astăzi suntem sub asalt, într-adevăr, se inventează fel de fel de pretexte, îl folosesc şi pe amărâtul ală de Sorin Ovidiu Vîntul care din puşcărie face pe guru şi încearcă să îi ajute în acest demers. Am putem să discutăm multe şi poate o să discutăm în perioada următoare despre istoria reală a Realitatea TV, prima televiziune de ştiri din România care astăzi este prima şi din punct de vedere al audienţei. Semn că se întâmplă ceva bun la nivelul publicului care urmăreşte televiziunile, poate că vom discuta despre asta pentru că face sens. Vedem această obsesie a oamenilor care deţin puterea şi fac prostii în detrimetrul cetăţenilor, această obsesie împotriva Realităţii TV de fiecare dată”, a detaliat acesta.

PROTESTE de amploare, in Bucuresti, dupa anuntul lui Toader! Ce se intampla ACUM, in Piata Victoriei

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI