Evenimentul Zilei > Politica > Gușă, preveziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului”
Gușă, preveziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului”

Gușă, preveziune SUMBRĂ despre PSD: „Dragnea a pierdut războiul de supraviețuire în vârful partidului”

Cozmin Gușa a vorbit despre lupta internă din PSD și pune accent pe faptul că există posibilitatea formării a noi tabere în interiorul partidului, având în vedere că multe promisiuni ale lui Dragnea nu vor putea fi duse la capăt.

În același timp, Gușa explică care sunt consecințele votului pe moțiune pentru liderul social-democraților. ”Pentru PSD, este o victorie cât o înfrângere, iar Liviu Dragnea în mod clar a câștigat această bătălie, dar în mod logic a pierdut războiul”, spune Gușă.

Consultantul politic susține că decizia parlamentarilor nu coincide neapărat cu decizia partidului.În opinia sa, s-a creat o sciziune între politicieni fideli partidului și cei care azi au votat pentru că așa le-a cerut partidul. Această sciziune ”este una mare și va fi plătită”.

Totodată, Gușă spune că Dragnea și-a dat cu "stângul în dreptul" în timpul negocierilor cu UDMR. ”O să înceapă lupta internă pentru nominalizările din viitorul Guvern, pentru că promisiuni au fost mult prea multe și ele nu vor fi acoperite, astfel că se vor forma din nou tabere, după care va interveni Iohannis cu acceptarea sau neacceptarea. Va fi mult mai greu dacă acel premier nu va fi într-adevăr competent”, a declarat Gușă.

Gușa explică faptul că Liviu Dragnea nu se va mai afla în poziția să poată să-și pună ”o marionetă” în fruntea Executivului. ”Aceste greșeli repetate, chiar dacă i-au adus victoria, l-au declarat învins pe Dragnea în războiul de supraviețuire în vârful partidului”, a conchis Cozmin Gușă.