Evenimentul ZileiInternationalUn ”Guru” ce pretinde că ar avea 60 de milioane de adepți a fost pus sub acuzare pentru crimă

Un ”Guru” ce pretinde că ar avea 60 de milioane de adepți a fost pus sub acuzare pentru crimă

Un ”Guru” ce pretinde că ar avea 60 de milioane de adepți a fost pus sub acuzare pentru crimă
Guru-ul indian Gumreet Ram Rahim Singh a fost pus sub acuzare pentru două crime, sâmbătă, la doar câteva săptămâni după ce a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru că și-a violat două dintre adepte. Controversatul lider al sectei Dera Sacha Sauda, ​​care pretinde că ar avea 60 de milioane de adepți în întreaga lume, este acuzat și că ar fi forțat peste 400 dintre adepții lui să se castreze, pentru a "se apropia de Dumnezeu"

O instanță extraordinară a Biroului Central de Investigații (CBI) din orașul Panchkula, aflat în nordul Indiei, a început procedura pentru ascultarea pledoariei finale în cele două cazuri de crimă, inclusiv a unui jurnalist, în această dimineață. Același tribunal l-a condamnat pe auto-intitulatul guru, luna trecută, pentru două violuri.
Singh, care se află în prezent în închisoarea Sunaria din statul Haryana, districtul Rohtak, aflat în nordul țării, participă la ședința din sala de judecată prin videoconferință. Acesta nu a fost adus acolo, pe fondul temerilor că adepții săi ar putea produce tulburări, conform unei declarații oficiale.
Guruul, care este și liderul sectei Dera Sacha Sauda, ​a fost acuzat că a ordonat uciderea lui Ram Chanderra Chhatrapati, redactor al unui ziar local din Haryana, în 2002, după ce acesta din urmă a publicat o scrisoare explozivă în care se dezvăluiau practici de exploatare sexuală a femeilor, de către Singh, în sediul sectei din localitatea Sirsa.
În vârstă de 50 de ani, liderul sectei este acuzat și de uciderea unui fost lider al Dera, Ranjit Singh, în același an, pentru suspiciunea că ar fi trimis scrisoarea anonimă cu privire la victimele exploatării sexuale în sediul mișcării Dera.
"Guru-ul spiritual este judecat, în aceste doua cazuri de crimă, de aceeași instanță care l-a condamnat la 20 de ani de închisoare în luna august, pentru doua cazuri de viol. Cel mai probabil, audierile celor două cazuri se vor finaliza în termen de o luna. Pedeapsa maximă, în astfel de cazuri, este moartea", conform unui oficial.
Singh a negat că ar fi implicat în cele două crime.
Totuși, poliția a declarat că a fost adus un număr mare de ofițeri în Haryana, dat fiind faptul că, în mai multe zone din statul aflat în nordul țării, precum și în statele Punjab și Rajasthan, au avut loc violențe grave după condamnarea lui Singh în două cazuri de viol, pe 25 august.
Nu mai puțin de 41 de persoane au fost ucise în Haryana ca urmare a violențelor, fără a se raporta niciun deces în Punjab și Rajasthan. Mai mult de 300 de persoane au fost rănite în ciocnirile cu poliția.
.
"Multe alte cazuri, conform Codului Penal din India, ar putea fi intentate acestui guru pentru presupusa castrare a adepților săi. Investigația forțelor de poliție este în plină desfășurare", a declarat un înalt oficial al poliției.

Cunoscut ca "rockstar baba" și "guru cu sclipici" din cauza hainelor strălucitoare și pline de culoare pe care obișnuia să le poarte, Singh a cântat în cadrul mai multor concerte rock, a jucat în filme și deține chiar și propria lui linie de produse alimentare, fiind foarte popular printre adepții săi.
 

 


Accesează: