"Unul dintre deficiențele pe care le-a subliniat toată lumea este ingerința excesivă a instituțiilor Uniunii Europene în politicile interne ale statelor membre", a declarat Krzysztof Szczerski, șeful personalului președintelui polonez Andrzej Duda, notează thenews.pl.

"Toți au discutat, de asemenea, despre exemple precum interferența instituțiilor europene în situația din Ungaria și Polonia", a adăugat Szczerski, citată de agenția de știri PAP din Polonia.  În cadrul unei întâlniri desfășurate joi în Slovacia, Duda a purtat discuții cu președinții Ungariei, Cehiei și Slovaciei, care împreună cu Polonia formează o platformă de cooperare regională cunoscută sub numele de Grupul de la Visegrad (V4).

Varșovia și Bruxelles-ul sunt blocate într-o situație prelungită de supremație a legii, după ce partidul de guvernământ conservator al Poloniei (PiS) a introdus o serie de schimbări în sistemul judiciar al țării.
Comisia Europeană a efectuat, în luna decembrie a anului trecut, pasul fără precedent de a declanșa procesul punitiv al articolului 7 al Tratatului Uniunii Europene împotriva Poloniei.