Evenimentul Zilei > Justitie > Grupare infracțională de furturi prin metoda “Imprietenire”, destructurată de Polițiștii din Constanța
Grupare infracțională de furturi prin metoda “Imprietenire”, destructurată de Polițiștii din Constanța

Grupare infracțională de furturi prin metoda “Imprietenire”, destructurată de Polițiștii din Constanța

Polițiștii constănțeni împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au reținut 15 persoane cercetate pentru furt calificat prin metoda “Împrietenire”, alte trei fiind date în urmărire. Capturarea suspecților a avut loc în urma a 17 percheziții în Galați, Brăila și Tulcea.

Gruparea era condusă de un gălățean, membrii rețelei, cu vârste cuprinse între 20 și 41 de ani, fiind din Galați, Brăila și Tulcea. Polițiștii constănțeni au efectuat, ieri, 17 percheziţii domiciliare la persoanele bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat și furt calificat prin metoda ,,împrietenire -oferire produse cosmetice/detergenți”, potrivit IPJ Constanța. Din cercetările coordonate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, s-a probat că, în perioada noiembrie 2016-decembrie 2017, au fost comise 33 de infracțiuni de furt calificat, victimele fiind din Constanța, Brăila, Vâlcea, Argeș, Cluj, Brașov, Sibiu, Prahova și în București.

Prejudiciul total cauzat este de peste 300.000 de lei. În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 150.000 de lei, 22.000 de euro, 1,3 kilograme de bijuterii din aur, precum și alte bunuri cu valoare probatorie. De asemenea, au fost indisponibilizate patru autoturisme în valoare de 80.000 de euro. Potrivit procurorului de caz, Teodor Niță, membrii rețelei abordau victimele, susținând că sunt reprezentanți ai unor celebre mărci de cosmetice sau detergenți. Erau primite în casă și, în timpul “demonstrației” care capta atenția gazdei, complicele fura tot ce găsea, bani și bijuterii. 

În urma anchetei, 15 persoane au fost reținute și încarcerate în Arestul IPJ Constanța, urmând ca astăzi să fie deferite judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.  Alți trei suspecți sunt fugiți, fiind dați în urmărire. La acțiune au participat și luptători de la serviciile pentru acțiuni speciale din Constanța, Brăila și Galați. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Constanța.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: