Evenimentul Zilei > Justitie > Grupare infracțională de trafic de droguri, din Tulcea, destructurată de DIICOT
Grupare infracțională de trafic de droguri, din Tulcea, destructurată de DIICOT

Grupare infracțională de trafic de droguri, din Tulcea, destructurată de DIICOT

Tribunalul din Tulcea a dispus arestarea preventivă a 10 persoane din oraș, suspectate de trafic de droguri, care fuseseră reținute de procurorii DIICOT în urma a 15 percheziții efectuate de polițiștii de Criminalitate Organizată din Tulcea și Constanța.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în municipiul Tulcea, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. În urma descinderilor au fost ridicate 125 de susceptibile a avea efecte psihoactive denumite generic etnobotanice, instrumente folosite pentru droguri, 10.000 de lei, 16 telefoane mobile,  cartele SIM, armă tip AIRSOFT, cartuş.

De asemenea, polițiștii au pus în executare 16 mandate de aducere, 10 dintre suspecți fiind reținuți de către procurorii DIICOT. Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2016 – martie 2018, zece bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, din județul Tulcea, ar fi săvârşit infracţiunile de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, precum şi deţinere şi comercializare de droguri de risc, fără drept.

Tribunalul Tulcea a acceptat propunerea DIICOT și, ieri, a dispus arestarea preventivă a celor 10 persoane pentru săvârșirea infracțunilor de trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lServiciului Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Tulcea , Biroului Investigaţii Criminale şi Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea, lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Tulcea şi lucrători din cadrul Gărzii de Coastă-Sectorul Poliției de Frontieră Tulcea.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: