Ultimele două victime ale virusului gripal au fost doi bărbați din județul Mureş, în vârstă de 47 şi, respectiv, 70 de ani, care nu au fost vaccinați antigripal, conform specialiștilor din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), informează jurnalul.antena3.ro.

Doi dintre oamenii care au murit din cauza gripei, nu aveau grave probleme de sănătate, însă evoluția gripei a fost una severă. „Ultimele sezoane au arătat clar că sunt atacate inclusiv persoane cu imunitate relativ bună, deci persoane tinere, care pot dezvolta forme severe, inclusiv insuficiență respiratorie, tulburări neurologice”, a spus medicul pediatru Valeria Herdea, pentru jurnalul.antena3.ro. 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, recomandă vaccinul împotriva gripei, și trebuie ca persoana respectivă să se ferească să ia antibiotice. În cazu unei viroze respiratorii, este recomandat ca persoana afectată să stea izolată. „Problema legată de gripă este a complicațiilor pe care le produce şi a mortalității pe care o produce, în primul rând la persoane cu comorbidităţi, dar nimeni nu este scutit de complicații şi, din nefericire, şi decesul se poate înregistra chiar la persoane tinere fără afecțiuni cronice”, a transmis Rafila.

 

Te-ar putea interesa și: