Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu:”Documentaţia privind podul Brăila-Tulcea va fi încărcată pe SEAP. E o investiţie de 1,4 miliarde lei, fără TVA”
Grindeanu:”Documentaţia privind podul Brăila-Tulcea va fi încărcată pe SEAP. E o investiţie de 1,4 miliarde lei, fără TVA”

Grindeanu:”Documentaţia privind podul Brăila-Tulcea va fi încărcată pe SEAP. E o investiţie de 1,4 miliarde lei, fără TVA”

Documentaţia privind podul Brăila-Tulcea va fi încărcată în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) în următoarele 24 de ore, a anunţat joi premierul Sorin Grindeanu, precizând că proiectarea şi execuţia acestuia se ridică la 1,4 miliarde de lei, fără TVA.

"În următoarele 24 de ore o să se încarce pe SEAP documentaţia privind podul Brăila-Tulcea, cu (…) adiacenţă şi la Galaţi. E o investiţie de 1,4 miliarde de lei, fără TVA, proiectare plus execuţie. E un lucru extrem de important, vorbim de aproximativ 500 de milioane de euro. E o investiţie pe care nu doar cei din Brăila, Galaţi sau Tulcea o aşteaptă", a declarat Grindeanu la începutul şedinţei de Guvern.

Şeful Executivului a precizat că îşi doreşte ca lucrurile să meargă "cât se poate de rapid, legal, transparent".

"Vorbim de fonduri europene, de ITI (Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării, n.r.) şi vorbim de o investiţie de care se vorbeşte de foarte mult timp. Iată că se fac paşi concreţi din acest punct de vedere", a afirmat Grindeanu.

Totodată, premierul a felicitat Ministerul Transporturilor şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, care "de data asta au avut un ritm potrivit".

Pe 21 aprilie, premierul Grindeanu afirma că problema numărul 1 la Brăila este legată de podul peste Dunăre, de la Brăila spre Tulcea. Aflat într-o vizită la Brăila, şeful Guvernului a criticat la momentul respectiv sistemul de achiziţii publice, precizând că este "extrem de greoi".

"Este o dezorganizare totală. Este inadmisibil ca un întreg sistem, o întreagă administraţie – fie că vorbim de administraţie locală, fie că vorbim de administraţie centrală – să meargă într-un mecanism extrem de greoi, cum este cel legat de achiziţiile publice din acest moment şi lucrurile acestea (…) o să le rezolvăm urgent", a mai spus atunci Grindeanu, potrivit Agerpres.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News