Astăzi, între orele 13.00 şi 15.00 pe aeroportul Otopeni, angajaţii companiei care oferă servicii de handling aeronave la sol şi tractare aeronave vor intra în grevă de avertisment. 

Greva de avertisment va avea loc mâine (vineri — n. r.) între orele 13,00 și 15,00, în parcarea aeroportului, deoarece nu ne-am înțeles cu conducerea companiei. Negocierile din seara asta au eșuat, după șapte ore de discuții, a spus Alexandru Cioc.

Alexandru Cioc s-a arătat dispus să reia negocierile, dar a declarat că sunt şanse minime ca reprezentanţii salariaţilor să fie chemaţi pentru noi discuţii.

Noi suntem dispuși să negociem, dacă vom fi chemați, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru, după inflexibilitatea pe care am văzut-o în seara asta, a precizat el.

Protestul programat pentru astăzi are la bază mai multe nemulţumiri ale salariaţilor Handling Aeronautic, printer care amintim  nemulțumiri legate de salarii, de programul de lucru, dar și de dimensionarea personalului și normarea activității în raport cu volumul și condițiile de muncă.

Ba mai mult, sindicaliştii solicit demisia boardului de conducere al companiei din cauza eşecului în cazul negocierilor.

De asemenea, sindicaliștii cer revenirea la programul de tură 12/24-12/48, respectiv corelarea acestuia cu programul de funcționare al aeroportului, normarea corespunzătoare a muncii, alocarea corectă a timpului de odihnă și refacere, recunoașterea muncii de noapte, regândirea politicii salariale și alinierea acesteia cu cea practicată în domeniul aviației, asigurarea sau decontarea transportului de la și la locul de muncă, transmite Agerpres.