În preambulul Consiliului, cea mai puternică familie politică europeană, cea a Partidului Popular European, se întrunește într-un summit separat, la invitația președintelui României Klaus Iohannis și a PNL. Strategia UE pe următorii 5 ani Cele două reuniuni europene la vârf vor formula agenda strategică a Uniunii Europene pe următorii cinci ani.

Semnalul ce va fi dat la Sibiu este cu atât mai important cu cât are loc în luna alegerilor europene. Pe 9 mai, la Sibiu, PNL va sta la masa marilor decizii cu privire la viitorul Uniunii Europene. PNL va avea un rol important atât în ziua Summit-ului PPE, cât și în ajunul acestuia.

Astăzi, la Sibiu va avea loc Biroul Executiv al PNL. Această reuniune este dedicată integral dezbaterii viitorului Europei și îi are ca invitați pe președintele României Klaus Iohannis, președintele PPE Joseph Daul și Antonio Lopez Isturiz, Secretarul General al popularilor europeni.

Președintele PNL, Ludovic Orban, vorbește despre miza europeană și politică a evenimentelor de la Sibiu: ”Sunt evenimente extrem de importante, care reflectă anvergura europeană a Partidului Național Liberal, care reflectă relațiile extrem de bune pe care le avem cu partenerii europeni, cu partidele de centru-dreapta din cadrul Partidului Popular European, la nivel european și care arată capacitatea PNL de a influența decizii la nivel european în favoarea românilor”.

În primul rând al politicii mari În martie, la București, PNL a fost gazda unei alte reuniuni majore a PPE, Summitul liderilor locali și regionali, având invitați de seamă precum președintele Iohannis sau viitorul președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber.

Semnalul dat cele două mari reuniuni ale PPE, la Sibiu și București este cât se poate de bun și încurajator pentru România, mai cu seamă în contextul pericolului reprezentat de guvernarea PSD-ALDE pentru viitorul european și democratic al țării.

PNL arată că este cel mai puternic și influent partid din România în Uniunea Europeană, că stă la masa marilor decizii, exact în perioada când PSD și ALDE sunt oile negre ale Europei, puse la zid de propriile lor familii politice europene. Cu cât PNL este mai puternic reprezentat în Uniunea Europeană și va obține cât mai multe mandate la alegerile din 26 mai, cu atât România va avea o poziție mai influentă, va fi mai respectată și va fructifica mai bine beneficiile Uniunii Europene.

De altfel, obiectivul fundamental al PNL este acela de a aduce România în primul rând la nivelul Uniunii Europene. A demonstrat că o poate face cu performanțele europarlamentarilor și primarilor liberali, cu bătăliile pentru apărarea independenței justiției pe care le-a dus în Parlamentul României.

PSD-ALDE, repetenții Europei

În timp ce PNL este în primul rând al marii politici europene, PSD și ALDE sunt la un pas de excludere din propriile lor familii politice. Dragnea și Tăriceanu, alături de partidele lor, au devenit paria în Europa, deci nu pot obține nimic bun pentru România. Din contră, obsedați să guverneze pentru infractori sunt dispuși să sacrifice interesele naționale ale României și să atragă sancțiuni de pe urma cărora pot suferi toți românii.

Te-ar putea interesa și: