Evenimentul Zilei > Actualitate > Granițele din vestul României, luate cu asalt. Românii, în număr record acasă
Granițele din vestul României, luate cu asalt. Românii, în număr record acasă

Granițele din vestul României, luate cu asalt. Românii, în număr record acasă

Peste 130.000 de români s-au întors în țară în ultimele 24 de ore.

Românii se întorc în număr mare în țară, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, punctele vamale din vestul țării fiind aglomerate, în special P.T.F. Nădlac II Autostradă. Astfel, în ultimele 24 de ore, peste 130.000 de oameni au intrat în țară, potrivit.oradesibiu.ro.

La punctele de intrare în țară au fost înregistrate aproximativ 225.000 de persoane, cetățeni români și străini, în ultimele 24 de ore.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut aproximativ 225.000 persoane, cetățeni români și străini, dintre care 134.500 au intrat în ţară, folosind 35.000 de mijloace de transport.

Pe la punctul de frontieră cu Ungaria s-au prezentat aproximativ 100.000 de persoane şi 33.000 de mijloace de transport. Cel mai tranzitat punct de la frontieră a fost P.T.F. Nădlac II Autostradă, unde, în ultimele 24 de ore, au trecut aproximativ 46.000 de persoane şi peste 14.000 de mijloace de transport.

Ținând cont de aglomerația de la PTF Nădlac II, polițiștii recomandă folosirea şi a altor puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. Astfel, în apropierea PTF Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, în Arad mai funcţionează în regim non-stop PTF Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă PTF Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.