Evenimentul Zilei > Politica > Alina Gorghiu, pusă la ZID de președintele Comisiei SIE: „O dovadă a lipsei de cultură politică”
Alina Gorghiu, pusă la ZID de președintele Comisiei SIE: „O dovadă a lipsei de cultură politică”

Alina Gorghiu, pusă la ZID de președintele Comisiei SIE: „O dovadă a lipsei de cultură politică”

Deputatul ALDE Mihăiţă Calimente, președinte al Comisiei parlamentare SIE, a taxat-o pe Alina Gorghiu pentru că liberala a susținut că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu ar fi capabil să propună ieşirea României din UE. Calimente a spus că o astfel de declarație reprezintă "o dovadă a lipsei de cultură politică".

"Afirmaţia doamnei Gorghiu, potrivit căreia domnul Tăriceanu ar fi capabil să propună ieşirea României din Uniunea Europeană, reprezintă o dovadă a lipsei de cultură politică şi de 'obrăznicie politică', aşa cum spune mentorul doamnei Gorghiu, preşedintele Iohannis. Pentru liberalii din România, Călin Popescu-Tăriceanu reprezintă un etalon din punct de vedere politic", a susținut Calimente.

Calimente mai spune că o a doua chestiune care o pune pe Gorghiu "într-o situaţie caraghioasă" este cea privind onestitatea oamenilor pe care îi propune PNL. 

"Ne spune doamna Gorghiu că partidul domniei sale propune numai oameni oneşti, arătând că aceasta este o calitate care îi separă de celelalte partide. Îi reamintesc doamnei Gorghiu că în partidul domniei sale se află următorii: Gheorghe Falcă, managerul de campanie, Anca Boagiu, Emil Boc, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Gheorghe Ialomiţianu, Vasile Blaga şi mulţi alţi lideri ai vechiului PDL, toţi cu şanse de a fi nominalizaţi pe locurile eligibile pentru Parlament. Onestitatea acestor personaje a fost dovedită de-a lungul guvernării Boc – Băsescu. PNL-ul doamnei Gorghiu este astăzi doar un paravan pentru vechii pedelişti, vechea oaste a lui Traian Băsescu. (…) Unde este onestitatea doamnei Gorghiu atunci când stă la braţ cu Gheorghe Falcă sau cu Emil Boc?", mai afirmă deputatul. 

Preşedintele PNL a criticat, în discursul ţinut sâmbătă la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare al partidului în faţa a 700 de delegaţi, pe liderii PSD, ALDE şi PMP, punctând faptul că românii au de ales între PNL şi "apele murdare în care se scaldă cartelul lui Dragnea, Ponta, Băsescu, Tăriceanu". 

" Pentru a lua ţara asta în arendă, sunt în stare de orice, inclusiv să ceară ieşirea României din Uniunea Europeană", a declarat preşedintele PNL