Evenimentul Zilei > Politica > Gorghiu: PNL şi-ar dori să discute în ianuarie cu noul Guvern diminuarea taxelor pe muncă
Gorghiu: PNL şi-ar dori să discute în ianuarie cu noul Guvern diminuarea taxelor pe muncă

Gorghiu: PNL şi-ar dori să discute în ianuarie cu noul Guvern diminuarea taxelor pe muncă

PNL vrea să discute în ianuarie cu noul Guvern diminuarea taxelor pe muncă, a declarat, luni, copreşedintele PNL Alina Gorghiu, comentând pe tema dezbaterilor publice privind majorarea salariului minim pe economie.

 ''Nu s-a spus că este îngheţat (salariul minim –n.r.). Domnul prim-ministru a anunţat ceea ce am agreat cu toţii, că este nevoie de un studiu de impact'', a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu, într-o emisiune la Antena 3, potrivit Mediafax.

Ea a afirmat că nici PSD nu a refuzat această idee a necesităţii unei analize amănunţite. Copreşedintele PNL a că ''este cât se poate de firesc'' ca atunci când este luată o măsură economică, aceasta să nu fie gândită ca o măsură strict administrativă. "Ia o măsură în cunoştinţă de cauză, verifică efectele, vezi dacă este sau nu o măsură benefică, dacă afectează competitivitatea, dacă îţi pune presiune pe forţa de muncă din privat, dacă îşi generează muncă la negru sau dimpotrivă îţi aduce beneficii şi atunci într-o lună, două luni de zile vom vedea în mod real care sunt beneficiile sau punctele slabe ale acestei măriri", a susţinut Gorghiu.

Ea a mai spus că o măsură singulară nu este suficientă şi că vor trebui identificate acele măsuri care să pună în mişcare economia. În acest context, copreşedintele PNL a susţinut că şi-ar dori ca în luna ianuarie să discute cu premierul despre diminuarea taxelor pe muncă.

 ''Eu ca lider al PNL mi-aş dori să văd că în ianuarie discutăm cu primul ministru şi cu Cabinetul său despre un lucru pe care îl cerem de aproape un an – diminuarea taxelor pe muncă, ridicarea poverii pe muncă. Trebuie făcute analize inclusiv pentru această diminuare a taxelor pe muncă'', a subliniat copreşedintele PNL.

Alina Gorghiu a susţinut că România este pe ultimul loc din UE în ceea ce priveşte sumele încasate la buget, afirmând că acest fapt ar trebui să ridice un semn de întrebare statului. ''De unde vine incapacitatea? Vine din incapacitatea autorităţilor care administrează acest capitol, din reaua credinţă a contribuabilului? Trebuie văzută buba şi spartă. Trebuie rezolvat acest capitol'', a adăugat ea.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, după prezentarea finală a bugetului pe 2016, că Guvernul va trebui să ia până la sfârşitul acestui an o decizie legată de salariul minim pe economie, precizând că la începutul săptămânii viitoare va convoca comisia tripartită pentru o discuţie în acest sens.