Evenimentul ZileiActualitateGoogle a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Cum se va schimba viața elevilor români

Google a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Cum se va schimba viața elevilor români

Google a încheiat un parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Cum se va schimba viața elevilor români
Google împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale anunţă încheierea unui parteneriat la nivel național care are ca obiectiv facilitarea accesului elevilor și profesorilor români la noi tehnologii, contribuind astfel la creşterea calităţii actului de învăţare.

Proiectul se va desfășura în mai multe etape și este structurat pe trei componente. În primul rând Google pune la dispoziţie, gratuit, suita de aplicaţii Apps for Education, tuturor unităţilor de învăţământ din România interesate să o implementeze. Astfel, toţi elevii şi studenţii din aceste instituţii de învăţământ vor putea folosi gratuit unelte colaborative de genul foilor de calcul tabelar (Google Sheets), prezentărilor online (Google Slides) sau documentelor partajate (Google Docs) precum şi a altor aplicaţii consacrate precum Youtube, Google Maps, Google Hangouts şi multe altele.

O componentă vitală a proiectului este programul de dezvoltare profesională a cadrelor didactice din întreaga țară. Aceasta își propune instruirea unui număr considerabil de profesori din toată țara în folosirea resurselor și a aplicaţiilor online. Se urmărește astfel formarea unui nucleu de cadre didactice (Google Educators Group) care să susțină adoptarea tehnologiilor digitale de învățare. Programele de instruire se vor desfășura prin colaborarea cu Junior Achievement, pe parcursul următorilor 2 ani.

A treia componentă vizează lansarea a trei proiecte pilot privind introducerea noilor tehnologii în educaţie, în trei unităţi de învăţământ din România: Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna” din satul Roșu, comuna Chiajna, Liceul Teoretic „Jean Bart” din Sulina, județul Tulcea, iar a treia şcoală va fi selectată printr-un concurs de proiecte dintre şcolile care implementează Google Apps for Education până la 31 august 2014. Vor fi dezvoltate trei modele de predare, fiecare dintre ele centrat pe folosirea, în diverse forme şi modalităţi, a multiplelor unelte educaţionale disponibile online și utilizate de profesori din întreaga lume.

“Parteneriatul încheiat cu Ministerul Educației Naționale constituie încă un pas în utilizarea uneltelor digitale în învăţământul din România. Ne dorim ca acest proiect să trezească interesul cât mai multor școli care să aducă în sala de clasă cele mai noi tehnologii digitale, transformând procesul de învățare într-unul modern, dinamic, interactiv. Google Apps for Education oferă gratuit instrumente online de comunicare și colaborare ce pot fi accesate oricând și de oriunde”, a declarat Dan Bulucea, Country Manager Google Romania.

Unităţile de învăţământ din România interesate să adopte Google Apps for Education pot accesa site-ul Ministerului Educației Naționale la adresa http://licente.edu.ro.

 


Accesează: